L’onzena edició de la cursa de muntanya té un impacte al territori d’uns 6 milions d’euros. Bagà serà l’epicentre de les curses de muntanya el cap de setmana del 4, 5 i 6 d’octubre. La Salomon Ultra Pirineu tindrà enguany encara més repercussió mediàtica amb la retransmissió en directe que es podrà seguir per TV3. El Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà aposten i col.laboren amb un dels esdeveniments esportius més grans del país.
A la presentació a Bagà el dimecres 18 de setembre, hi van assistir Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà; David Prieto, director de la Salomon Ultra Pirineu; Abel Garcia, conseller d’Esports del Consell Comarcal; Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà; i Joan Oña, alcalde de Bagà. La presentació es va fer al Palau dels Pinós, al casc antic de Bagà.
Lara va destacat l’aposta decidida del Consell Comarcal del Berguedà per aquesta cursa i va apuntar que no es tracta només d’un esdeveniment esportiu sinó que té molta més repercussió a nivell comarcal. Garcia va posar en relleu el Berguedà com a comarca de referència en la pràctica esportiva. També va presentar les noves línies de bus que enllaçaran Bagà amb diversos punts de la cursa.
Prieto va presentat els detalls tècnics de la cursa. En destaca la nova cursa Sky Pirineu, de 36km, i que forma part del campionat del món. Aquesta cursa, amb inici i final a Bagà, es podrà seguir gairebé en la seva totalitat en directe per TV3. També ha explicat els detalls de les altres curses. La prova reina continua sent l’Ultra, de 94 km, que dona la volta al Parc Natural Cadí-Moixeró.
Vall va destacar la repercussió mediàtica i econòmica de la cursa. La Salomon Ultra Pirineu col.loca Bagà i el Berguedà al mapa i deixa una empremta econòmica molt important al territori, estimada en uns 6 milions d’euros. L’esdeveniment és un molt bon aparador per al turisme. Per tancar la presentació, l’alcalde de Bagà Joan Oña, es va mostrat satisfet que el seu municipi fos, un any més, el centre d’operacions i punt d’inici i final de la majoria de curses.
Una cursa sostenible
La Salomon Ultra Pirineu continua en la línia de produir el menor impacte ecològic en el territori per on passa. Recollida selectiva als avituallaments, reducció progressiva d’ús de plàstics d’un sol ús i incorporació de material reciclable i biodegradable. Aquestes són algunes de les accions que des de fa anys l’organització de la Salomon Ultra Pirineu du a terme per reduir l’impacte de la cursa en el medi natural. Enguany, es redoblen els esforços, es fa un pas més i s’ha posat en marxa una iniciativa per deixar les muntanyes més netes del que estaven.
Busos per afavorir la mobilitat
El Consell Comarcal posa a disposició dels corredors i els seus acompanyants 3 línies de busos que enllacen Bagà amb diversos punts. La primera línia enllaça Bagà amb la Molina, on es pot agafar el telecadira fins a dalt del refugi Niu de l’Àliga. També hi ha una línia que enllaça amb Bellver i Martinet de Cerdanya i una darrera que uneix Bagà amb Saldes i Gósol. L’objectiu del Consell Comarcal del Berguedà és que els participants i acompanyants es puguin desplaçar per diversos punts dels recorreguts sense haver d’agafar cotxes particulars. Per viatjar amb els busos, s’hauran de comprar els tiquets (5€ anar i tornar) a l’estand del Berguedà, a Bagà, el dijous 3 ii/o el divendres 4 d’octubre
Comunicació / Consell Comarcal del Berguedà
Sense respostes a “El Berguedà acollirà els més de 4000 participants de la Salomon Ultra Pirineu els dies 4, 5 i 6 d’octubre”