Logo

El Berguedà és molt més
Navegació
  • INICI
  • Actualitat
  • Turisme
  • Gastronomia
  • Cultura
  • Opinió
  • Salut

Catalunya celebra la Setmana Bio amb més de 450 activitats

Per Fermi Riu | a 15 octubre, 2025 | 0 Comentaris
Actualitat Gastronomia
Foto Nous
Visita de referència a la productora de nous ecològiques Nous Soler (Moianès). Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Visites, tastos, tallers i experiències per a totes les edats apropen la producció ecològica i promouen el consum d’aliments ecològics de l’11 al 19 d’octubre

Arriba la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, una iniciativa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per descobrir com es produeixen aquests productes i promoure el seu consum. De l’11 al 19 d’octubre, més de 450 activitats, per a totes les edats, ompliran el territori de tallers, visites, tastos i experiències úniques.

L’objectiu és acostar la producció i l’alimentació ecològica a tothom i fer visible el treball dels pagesos, ramaders i elaboradors que aposten pel respecte al medi ambient i la biodiversitat. La Setmana Bio pretén no només informar, sinó també ser font d’inspiració per viure l’ecologia de manera pràctica i divertida.

Entre les activitats, destaquen les visites a productors i elaboradors ecològics, que obren les portes de les seves finques i obradors per mostrar el procés de creació dels seus productes; les activitats de divulgació, com tallers, jornades, fires, mercats, espais a biblioteques i passis de documentals, que aprofundeixen en la qualitat i els beneficis dels aliments ecològics; les activitats esportives, que permeten descobrir els aliments i els paisatges ecològics mentre es practica esport; i les activitats gastronòmiques, que conviden a tastar i cuinar productes ecològics a través de tallers, showcookings o experiències en restaurants.

Com participar-hi?

Participar en la Setmana Bio és fàcil i accessible per a tothom. A través de la plataforma web oficial setmanabio.cat es pot consultar tota la programació detallada. Hi ha activitats totalment obertes i altres que necessiten inscripció prèvia, algunes amb un petit cost d’inscripció.

Allà on les abelles passen la tardor

Si hi ha una cosa que fa especial la Setmana Bio és que convida a acostar-nos a la natura i conèixer de prop les persones que hi treballen. Un exemple de tot plegat és la visita “On passen la tardor les abelles”, organitzada pels Serveis Territorials de Girona.

Els visitants passejaran entre ruscs, observaran les abelles de prop i aprendran com s’elabora la mel, el pròpolis i la cera d’abelles de manera natural a l’explotació d’apicultura ecològica Mel la Calma, ubicada a la Garrotxa. La jornada acabarà amb una degustació de totes les varietats i aromes de les mels de la Garrotxa.

Foto Cartell

L’objectiu de la Setmana Bio és acostar la producció i l’alimentació ecològica a tothom. Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

“Del camp a la cuina”

La Setmana Bio no s’oblida de les escoles amb activitats pensades perquè els infants descobreixin el món ecològic d’una manera divertida. Una de les més esperades és el taller “Del camp a la cuina. L’aventura de la producció ecològica”; una experiència interactiva que ja reuneix més de 1.500 alumnes i que es farà a seixanta escoles de primària repartides per Catalunya.

La sessió comença amb una petita introducció sobre la importància de cuidar què mengem. Després, a través d’un àlbum digital interactiu, els nens i nenes s’endinsen en el món de Cal Bolet i Mas Romaní, on es cultiva agricultura i es crien animals de manera ecològica.

D’altra banda, s’organitzaran vuit jornades tallers, titulats “Engeguem l’hort d’hivern”, una a cada demarcació territorial, amb professors i mestres d’escoles i centres educatius de la zona. L’objectiu és que aquest personal rebi formació i planter, per tal d’engegar un hort al seu centre. En total, hi participaran unes 180 escoles.

Com a novetat, enguany s’impulsa una prova pilot de xerrades-debat sota el títol “Producció ecològica, models agroalimentaris i implicacions globals”. Les xerrades es faran en deu centres d’educació secundària, amb la participació d’operadors ecològics del territori. Aquesta proposta busca fomentar la reflexió i el debat entre l’alumnat sobre el sistema agroalimentari actual, el seu impacte social, ambiental i econòmic, i el paper que hi pot tenir la producció ecològica.

La Setmana Bio s’emmarca dins de les actuacions del Pla d’acció per al desenvolupament de la producció ecològica 2024-2027 del Govern. El pla busca estimular la demanda i garantir la confiança de les persones consumidores i millorar el coneixement del valor afegit dels productes ecològics.

Comparteix la noticia:
  • tweet

Publicacions Recents

  • La Setmana de les Acadèmies porta al Palau de la Generalitat tres segles de coneixement al servei del país

    9 novembre, 2025 - 0 Comentaris
  • Berga pavimentarà l’entorn de la plaça superior de la Font del Ros i diversos carrers de la ciutat el 10 i 11 de novembre

    8 novembre, 2025 - 0 Comentaris
  • Les trobades esportives escolars del Berguedà mobilitzen una mitjana de 350 alumnes per jornada

    8 novembre, 2025 - 0 Comentaris

Descripció de l'autor

Sense respostes a “Catalunya celebra la Setmana Bio amb més de 450 activitats”

Deixa una resposta Cancelar resposta

El teu email no serà publicat. Camps requerits *

*
*


INTEL NUCS CIBPCS

Mini PCs Intel NUC Comprar mini pc intel nuc

El Magatzem del Tasta

  • Popular
  • Recents
  • Comentaris
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
  • La Setmana de les Acadèmies porta al Palau de la Generalitat tres segles de coneixement al servei del país

    9 novembre, 2025 - 0 Comentaris
  • Activitats ANIMades a Puig-Reig

    15 desembre, 2015 - 0 Comentaris
  • La Setmana de les Acadèmies porta al Palau de la Generalitat tres segles de coneixement al servei del país

    9 novembre, 2025 - 0 Comentaris
  • Berga pavimentarà l’entorn de la plaça superior de la Font del Ros i diversos carrers de la ciutat el 10 i 11 de novembre

    8 novembre, 2025 - 0 Comentaris
  • Les trobades esportives escolars del Berguedà mobilitzen una mitjana de 350 alumnes per jornada

    8 novembre, 2025 - 0 Comentaris
  • Els objectius climàtics de l’empresa Paulig (Liven) revalidats per SBTi amb un compromís ambiciós de reducció d’emissions del 43% per al 2030

    6 novembre, 2025 - 0 Comentaris
  • La taxa d’atur interanual baixa a totes les comarques de Barcelona

    5 novembre, 2025 - 0 Comentaris
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    Moltes gràcies, Climent, per la teva aportació.
    20 abril, 2023 - Fermi Riu
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    A Queralt hi va arribar el 1958
    9 abril, 2023 - Climent Vilella
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    Ens posarem en contacte amb vosaltres per a explicar la vostra...
    18 abril, 2017 - Fermi Riu
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    Aquesta Fundació, de recent constitució, te l'interès de fer un...
    13 abril, 2017 - Esteve Amills Sisó

El més llegit

  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris

El darrer tren de viatgers des de Guardiola de Berguedà fins a Barcelona. 1972. Ignasi Costa i Amills

Notícies per Etiquetes

Aceb activitats actuacions Agència de desenvolupament del Berguedà Ajuntament Ajuntament de Berga Ajuntament de Puig-reig AMIC Avià Bagà Berga Bergacomercial Berguedà Campanya Casserres Castellar de n'Hug Catalunya Catalunya Central Cercs concert concurs Consell Comarcal Consell Comarcal del Berguedà Cultura Diputació de Barcelona Esport Exposició Festa Major Fira Formació Gironella Guardiola de Berguedà Hospital Sant Bernabé La Pobla de Lillet Monestir de Sant Llorenç Nadal obres Olvan patum Puig-Reig Sant Jordi Tasta Teatre Turisme Vilada

Col·laboradors

Més llegits

  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
novembre 2025
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« oct    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Notícies per Categories

  • Actualitat
  • Cultura
  • Gastronomia
  • Opinió
  • Revistes Tasta
  • Salut
  • Turisme

Revista “Tasta.cat”

  • C.\ Gòsol nº12, 08600 Berga
  • Tel.: (+34) 617 395 978
  • Web: www.tasta.cat
  • Email: tasta@tasta.cat
  • Inici
  • Avís Legal
  • Política de Privacitat
​
© 2015. Tots els drets reservats. Disseny Web Berguedà