
La comissió proposa un taller als instituts per motivar a l’alumnat a seguir la seva formació i retenir el talent al Berguedà
L’ACEB Suma s’ha acostat als joves de secundària amb un nou projecte que té l’objectiu de motivar a l’alumnat i retenir el talent al Berguedà.
De moment, la comissió de directives i empresàries de la patronal ha realitzat dues sessions, aquest passat curs, als alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Guillem de Berguedà de Berga. El centre acollirà, a partir del proper curs, noves sessions dirigides als alumnes de cursos superiors.
En aquestes sessions es parla de les expectatives sobre el futur laboral dels estudiants i d’una manera dinàmica, es proposen possibles sortides i es projecten vídeos de joves berguedans que expliquen la seva experiència visibilitzant, d’aquesta manera, persones d’entre 25 i 35 anys que expliquen els seus casos d’èxit al Berguedà en àmbits molt diversos, des dels oficis més tradicionals, a l’emprenedoria de nous projectes, passant per diversos àmbits com el sanitari, el de l’administració, de la comunicació…
Tal i com explica Marta Prat, de la comissió ACEB Suma, la proposta ha de servir perquè els joves tinguin noves inquietuds per continuar la seva carrera formativa en qualsevol àmbit i que a la vegada tinguin voluntat de tornar al Berguedà o quedar-se al territori un cop finalitzats aquests estudis.
L’ACEB Suma està oberta a peticions dels centres de secundària per portar aquest taller a les aules amb l’objectiu d’arriar a com més joves millor.
Continuïtat d’Escola i Empresa
Paral·lelament, la comissió ha continuat durant els darrers mesos el projecte Escola i Empresa, que també tindrà continuïtat durant el proper curs, a centres de primària de la comarca.
Amb aquesta iniciativa es pretén desmitificar la imatge estereotipada de l’empresari/ària i donar una visió més útil i dinàmica de l’emprenedoria. Cada xerrada té 1 hora i 30 minuts de durada on es posa sobre la taula el resum de l’activitat professional de les ponents de perfils diferents, es dona a conèixer les empreses berguedanes i es tracta la representació femenina al món empresarial. D’aquesta manera, es reflexiona també sobre la desigualtat de gènere. A més, les xerrades es dinamitzen proposant un joc per representar les habilitats d’un empresari/ària.
Comunicació / ACEB
Sense respostes a “L’ACEB Suma entra a les aules de secundària”