Un any més, el Festival de Música Antiga dels Pirineus aposta pels artistes locals per crear la que serà la imatge oficial de la dotzena edició. Així doncs, el festival busca estimular la participació de creadors pirinencs convocant una nova edició del concurs de cartells on els participants poden presentar les seves propostes des d’avui i fins el 27 de gener. El guanyador s’emportarà un premi de 1.500 € mentre que els sis finalistes obtindran un passi per a dues persones per a tots els concerts del FeMAP 2023 i un exemplar del CD del festival. Els interessats han d’enviar les seves propostes mitjançant un formulari a través d’aquest enllaç www.femap.cat/concurs-de-cartells
Per poder participar en aquest concurs, s’ha de poder acreditar ser artista dels municipis que formen part del Festival. Aquest any son: Alàs i Cerc, Alp, Alt Àneu, Andorra, Avià, Bagà, Baix Pallars, Banys d’Arles, Berga, Bossòst, Camprodon, Castell de Mur, Coll de Nargó, Espot, Estamariu, Esterri d’Àneu, Farrera, Ger, la Guingueta d’Àneu, Isona i Conca Dellà, Lladorre, Llanars, Llívia, Montferrer i Castellbò, Organyà, la Pobla de Segur, Pesillà de la Ribera, Puigcerdà, Riner, Ripoll, Salàs de Pallars, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan de les Abadesses, la Seu d’Urgell, Sort, Tiurana, la Torre de Capdella, Tremp, Vall de Boí i La Vansa i Fórnols. Destacar els tres nous municipis que s’adhereixen per primera vegada al festival: Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), Farrera (Pallars Sobirà) i Sant Julià de Lòria (Andorra). En el cas que algun dels finalistes no pugui demostrar la seva residència en un dels municipis FeMAP, serà exclòs del concurs.
Enguany, el concurs seguirà el funcionament de l’any passat on hi haurà dues fases diferenciades. Primer s’escolliran sis propostes: dues ho faran mitjançant una votació popular a través de Facebook i Instagram i quatre seran escollides per un comitè format per representants dels municipis participants i membres de l’Associació FeMAP. Posteriorment, hi ha la fase final on representants dels municipis i membres del Festival de Música Antiga dels Pirineus decidiran el cartell guanyador entre les sis obres finalistes. Es valorarà especialment l’originalitat de la proposta, temes vinculats al propi disseny com la composició, l’impacte visual i la claredat del missatge i per últim l’ús d’elements relacionats amb el Pirineu, la seva cultura i la seva iconografia. La decisió final del jurat serà a partir del 13 de febrer i aquest pot declarar desert el premi si consideren que cap obra té la qualitat suficient.
En l’edició del 2022, el cartell guanyador va ser Pirineus pictòrics de la trempolina Maria Domingo. Durant la passada edició es van presentar una quinzena de propostes de cartells de diferents artistes residents als municipis que formaven part del Festival de Música Antiga dels Pirineus.
Comunicació FeMAP
Sense respostes a “Tret de sortida al concurs de cartells per dissenyar la imatge del FeMAP 2023”