El dijous 26 d’octubre a la tarda va tenir lloc l’espai d’intercanvi comercial i de networking del sector agroalimentari “Sabors i negocis”, al Càtering Les Alzines al Guixaró (Casserres), organitzat per la plataforma de venda per internet de productes de la comarca, elFormiguer.cat i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.
Aquest espai de trobada va permetre que les empreses que treballen per col·lectivitats i algunes empreses restauradores que busquen productes de qualitat, de proximitat i ecològics, poguessin degustar i conèixer de primera mà els productes de les 16 empreses productores del Berguedà, podent així crear accions comercials i obrir nous mercats, donant més sortida als productes comarcals.
A la vetllada hi van assistir un total de seixanta persones entre les quals, les 16 empreses productores del territori, 6 empreses de restauració col·lectiva i 5 restaurants. També hi va assistir el secretari del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol Bresolí i el director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia i Tresánchez, i Maria Teresa Clotet Masana, directora dels serveis territorials a la Catalunya Central del Departament d’Empresa i Treball.
Per aquesta jornada el xef Sergi Costa de Les Alzines va elaborar 11 tapes, per tal que les persones assistents poguessin degustessin els diferents productes que va presentar la presidenta del Gremi d’Hostaleria del Berguedà, Silvia Culell. Cada productor va poder presentar no només el seu producte, sinó també l’origen d’aquest i com es desenvolupa la seva producció. Posteriorment, en un clima distès les empreses restauradores i de col·lectivitats es van poder acostar a les taules de les empreses productores per conèixer de més a prop a cada productor.
Les empreses productores assistents van ser: Cal Guitart de Berga, Forn L’Espurna (Berga), Embotits Puig Fitó de Casserres, Casabella Natura d’Olvan, Ous Pujol de Montclar, Paulig-Liven SAU de Berga, Precuinats Alsina de Gironella, Indaber, avícola del Berguedà SL de Casserres, vedella ecològica del Salt del Colom de L’Espunyola, El Soler de Preixana carn ecològica de Montmajor, la Granja Bufulà de Vallcebre, Portal del Berguedà-Delícies del Berguedà. Mel de l’avi Joan d’Olvan, Ballarà SL de Puig-Reig, Neules artesanes Sant Tirs de Puig-Reig i Naturcadí de Cal Rosal (Olvan).
La cadena de valor alimentària és el sector de més pes econòmic i social a la comarca. Per aquest motiu, des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà s’ha portat a terme aquesta acció emmarcada en el programa del SOC i la Generalitat de Catalunya, ‘Treball a les comarques 2022’ , així com en el programa “Xarxa productes de la terra” de la Diputació de Barcelona, que donen suport a la millora de la competitivitat i al desenvolupament territorial i local a través de la promoció a la cadena de valor alimentària del Berguedà.
Comunicació / Agència de Desenvolupament del Berguedà
Sense respostes a “Èxit de “Sabors i negocis”, la jornada de networking agroalimentari del Berguedà”