
Els propers dies 18,19 i 20 de novembre es celebra el Fòrum Gastronòmic de Barcelona al recinte firal de Montjuïc. Prop de 300 empreses expositores i al voltant de 45 cuiners que sumen 31 estrelles Michelin han escollit la pròxima edició del Fòrum Gastronòmic Barcelona com una plataforma per mostrar les seves propostes més innovadores i la posta en comú les tendències emergents de la cuina i la restauració a Europa.
L’Agència de Desenvolupament del Berguedà participa a l’espai dels productors de Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. En aquest espai hi haurà representades les empreses agroalimentàries berguedanes amb estand propi: Delícies del Berguedà, Monbolet i ECOCAT: Cal Pauet, Salt del Colom, Ecoavícola i Dpàges.
En referència a la participació del Berguedà en aquest esdeveniment de referència en el sector agroalimentari i gastronòmic, el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall que “És important mantenir l’aposta per la divulgació dels nostres productors, productes i la nostra cuina. Som un territori que tenim la singularitat de poder obtenir productes de gran qualitat que no es troben en altres indrets i que les ubicacions dels nostres productors fan que el seu producte tinguin un alt valor afegit a la cuina, sigui pel tipus o ubicació del seu conreu, com la llibertat de les pastures. Aquestes condicions permeten obtenir productes de gran qualitat ecològica.”
Durant els dies del Fòrum també podem trobar les diferents activitats que es duran a terme al Fòrum on hi trobarem representativitat del Berguedà. Com és el cas del showcooking: el blat de moro escairat, el gran desconegut, que es portarà a terme a l’espai de l’Aula Cuina de Catalunya el 20 de novembre a les 13h; on es presentarà el projecte L’Escairador a càrrec de Maria Costa i Jordi Claramunt, per donar a conèixer de primera mà les característiques d’aquest producte singular del Berguedà i simultàniament el Cuiner Marcel Cardona del Restaurant de Cal Fuster de Viver i Serrateix es presentarà dues receptes fetes amb blat de moro escairat.
El mateix dia 20 a les 17h a l’auditori hi haurà el premi del Cuiner Fòrum Gastronòmic Barcelona del qual un dels 5 finalistes enguany és Pere Venturós, del Restaurant Terra de Berga. Els candidats hauran de cuinar en directe un plat que els identifiqui i resumeixi la seva cuina. Els candidats han estat escollits per les seves propostes culinàries de qualitat, utilitzant productes de proximitat, fent una cuina sostenible i difonen aquests valors.
Un altre cuiner berguedà, Oriol Rovira del restaurant Els Casals, el dilluns dia 18 a les 16h realitzarà el taller de cuina: Tancant Cercles, pagesos i cuiners.
Per més informació de la fira: http://www.forumgastronomicbarcelona.com
Comunicació / Agència de Desenvolupament del Berguedà
Sense respostes a “La cuina berguedana es presentarà al Fòrum Gastronòmic de Barcelona”