Avui dilluns arrenca a Berga la 3a edició de Gastropirineus.
13 sessions de cuina en directe i més de 20 cuiners i experts del sector enogastronòmic difondran àmpliament la cuina de muntanya.
Dos dies de programació intensa que permetran aprofundir en els productes, els cuiners, els artesans i tots els professionals del món de la gastronomia de la zona de muntanya.
• Berga acull la tercera edició de Gastropirineus els dies 25 i 26 de juny a l’Hotel Berga Park
• 2 dies, 13 sessions de cuina en directe, i més de 20 cuiners, professionals i especialistes del sector enogastronòmic
• Un amplíssim programa que aconseguirà reunir professionals d’arreu del territori català. Professionals provinents de 8 comarques catalanes i del país veí, Andorra
• Sopar amb estrelles a càrrec de 4 restaurants amb estrella Michelin, i amb l’assistència destacada del Molt Honorable Sr. Joaquim Torra, president de la Generalitat de Catalunya
• Sessió de cloenda del Gastropirineus amb el cuiner Francesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn (1* Michelin) al bell mig de la ciutat de Berga i dirigida al públic local
• Homenatge a la trajectòria de Dolors Boix del Restaurant Castell de l’Areny pels 40 anys de trajectòria professional promocionant i difonent la cuina del Berguedà.
Gastropirineus 2018 pretén en la seva tercera edició, continuar mostrant les excel·lències gastronòmiques i agroalimentàries dels Pirineus.
En aquesta edició posarà l’accent al territori berguedà, situant-lo en la memòria de tots els assistents com a punt de referència gastronòmica i aconseguint mantenir en el temps el focus d’atenció sobre el seu potencial gastronòmic.
Les jornades es fan els dies 25 i 26 de juny l’Hotel Berga Park (Berga)
Dos dies intensos de programació que reunirà en un mateix espai professionals procedents de tot el territori català. A través dels seus cuiners i elaboradors es veuran representades a les jornades les comarques del Berguedà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, la Val d’Aran, el Ripollès, la Garrotxa, el Bages, així com la demarcació de Lleida, i Andorra.
Gastropirineus 2018 oferirà més de 13 sessions de cuina en directe a càrrec de professionals de prestigi. Prendran el protagonisme de les sessions els cuiners del territori, alguns dels quals comptem amb el reconeixement d’una estrella Michelin, com Francesc Rovira de la Fonda Xesc (Gombrèn,) Oriol Rovira d’Els Casals (Sagàs) i Sergi Fernández i Jaume Sebastian de l’Estany Clar (Cercs-Berga). També hi participaran Carles Gaig del Restaurant Gaig (Barcelona), i Pere Arpa de Ca l’Arpa (Banyoles), ambdós també guardonats amb una estrella Michelin.
Sessions amb professionals de diversos indrets dels Pirineus, des de els més tradicionals, amb llarga trajectòria familiar, fins als que conformen el planter més jove de la cuina berguedana i per extensió pirinenca.
A la tercera edició del Gastropirineus també es podrà tastar el territori gràcies a les sessions de tast que s’hi han programat:
Dilluns 25 el Tast de Vins d’Alçada, una degustació de vins de muntanya que permetrà apropar-se als vins dels cellers de la DO Costers del Segre. El tast serà guiat per la sumiller i enòloga Pilar Salillas.
Dimarts 26 al matí, tindrà lloc un tast de formatges comentat per Laia Pont i Natàlia Nicolau, autores del llibre Formatges dels Pirineus.
Gastropirineus, pretén ser un punt de trobada pels professionals del sector, però no s’oblida del públic local aficionat a la gastronomia, per això, el dimarts 26, un cop finalitzin les sessions per professionals, el focus d’activitat es traslladarà a la carpa del Passeig de la Indústria de Berga. Els assistents podran gaudir de la sessió magistral amb tast a càrrec de Francesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn, cuiner amb una estrella Michelin.
SOPAR AMB ESTRELLES
Com a acte destacat del programa cal mencionar el tradicional Sopar amb estrelles que forma part de la programació habitual de cada edició del Gastropirineus. Enguany l’àpat tindrà lloc el dilluns 25 en el Restaurant l’Estany Clar de Cercs. Els comensals que podran gaudir del sopar gastronòmic podran tastar les propostes de Joel Castanyè, de La Boscana; Sergi Fernández i Jaume Sebastian, de l’Estany Clar; Jordi Juncà, de Ca
l’Enric, Francesc Rovira, de la Fonda Xesc i els cuiners d’Andorra, Carles Finch, de Can Manel, Sergi Vallès, d’Hotansa i Roger Biosca, de l’Hotel Isard. Un sopar que reuneix 4 estrelles Michelin del territori i que permetrà gaudir d’un àpat inoblidable.
L’àpat comptarà amb la presència del Molt Honorable Sr. Joaquim Torra, President de la Generalitat de Catalunya.
Durant l’àpat s’homenatjarà a la Sra. Dolors Boix, del Restaurant Castell de l’Areny en reconeixement a la trajectòria professional i l’enorme contribució a la Cuina del Berguedà.
ANTECEDENTS
Gastropirineus, Jornades de cuina de referència quan parlem de gastronomia i productes de muntanya, neix el 2016 amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina i el producte de les zones de muntanya, concretament dels Pirineus, amb el qual es pretén garantir la sostenibilitat del territori i millorar la qualitat de vida dels habitants de les zones de muntanya.
Des del seu inici es planteja com una trobada professional itinerant que any rere any recorrerà les diverses comarques dels Pirineus apropant-se al públic de cada indret i facilitant així la participació de professionals i de públic aficionat.
Arrenca el 2016 a la Seu d’Urgell, es trasllada en la seva segona edició a Alp i Puigcerdà, i finalment arriba a Berga per celebrar l’edició 2018.
Descarrega’t el programa en PDF: Programa Gastropirineus Berga 25 i 26 juny
Comunicació / Gastropirineus / ADB
Sense respostes a “Berga acull avui i demà la tercera edició de la “Gastropirineus””