Aquest matí ha començat la distribució de 120 bujols o contenidors petits i 40 iglús a la ciutat de Berga amb l’objectiu de fomentar el reciclatge de vidre. La comarcal del Berguedà és una de les que menys recicla i el Consell Comarcal del Berguedà vol canviar aquest fet, vol invertir la tendència. Per això s’inicia aquesta campanya adreçada als establiments de restauració. La iniciativa compta amb el suport d’Ecovidrio a Catalunya, l’Ajuntament de Berga i Hostaleria i Turisme del Berguedà.
Els 120 bujols i els 40 iglús que s’han començat a instal·lar i repartir, s’han dissenyat per fer més senzill el procés de buidatge dels envasos de vidre als contenidors. El sistema permet abocar tot el vidre de cop al contenidor, amb un mecanisme hidràulic que eleva el bujol, evitant, així haver de llençar ampolla per ampolla. Els iglús també tenen un forat d’accés normal perquè tothom hi pugui abocar el vidre. Aquesta iniciativa forma part de la campanya Horeca pel foment del reciclatge.
El Conseller Comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, ha explicat que aquesta iniciativa té com a objectiu avançar cap a una comarca “neta i respectuosa amb el medi ambient i fomentar, encara més, la cultura del reciclatge”. Francàs ha afegit que “de moment comencem a Berga i s’anirà estenent a la resta de municipis. Ja estem en converses amb Puig-reig, Gironella, Bagà i altres pobles”.
L’acte ha comptat amb la participació de la gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Silvia Mayo qui ha recordat que al 2015, “el Berguedà va reciclar 820 tones de vidre, una xifra que suposa uns 20 quilos per persona i any, una mica per sobre de la mitjana Catalana, però es pot millorar”. Segons Mayo la campanya busca incrementar la recollida selectiva de vidre ja que “el sector de la restauració és un dels que més vidre genera i si ho posem fàcil, possiblement el reciclatge augmenti”.
El president de d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Toni Barat, ha explicat que els establiments s’han conscienciat de la importància del reciclatge i que alguns fins i tot fan modificacions per a encabir i situar els nous bujols dins l’establiment.
Oriol Camps, regidor d’urbanisme, sostenibilitat i serveis públics de l’Ajuntament de Berga, s’ha mostrat satisfet per la nova iniciativa dient que “cal continuar treballant per que el Berguedà deixi de ser una de les comarques de la cua del reciclatge”.
Els 120 bujols inclouen un adhesiu al davant amb el nom de cada establiment. Ara es tracta de que els treballadors aprenguin com se situa el bujol al Iglú perquè es pugui abocar el vidre de forma correcta. Un sistema que, segons han comentat, fent-ho 3 o 4 vegades ja s’agafa per costum.
Sense respostes a “Comença la distribució de contenidors de vidre als establiments hostalers de Berga”