
La inauguració de la 13 edició del FeMAP el passat 5 de juliol va ser tot un èxit amb la Catedral de la Seu d’Urgell totalment plena. Aquesta segona setmana de Festival es podran gaudir els concerts de Sfere Vocali i The Charter Choir of Homerton College – Cambridge.
El proper divendres dia 12 a Bagà (Església de Sant Esteve) i el dissabte dia 13 a Pesillà de la Ribera (Capella de Sant Sadurní) es podrà escoltar Sospirs del grup Sfere Vocali. El seu programa presenta un diàleg entre la música vocal hispànica i italiana que va marcar la transició entre el Renaixement i el primer barroc. En primer lloc, gaudirem d’un recull de peces que formen part del volum Canciones y villanescas espirituales, editat a Venècia el 1589, de Francisco Guerrero, compositor sevillà que fou un dels puntals de la música del Renaixement hispànic. Guerrero era sacerdot i mestre de capella i això explicaria per què la temàtica d’aquestes obres és principalment religiosa; a diferència dels madrigals italians, centrats generalment en temes amorosos i que configuren la segona part del programa amb el Lamento d’Arianna de Claudio Monteverdi com a pilar principal. El títol del concert, Sospirs, fa referència a un dels anomenats “madrigalismes” que van crear els darrers compositors d’aquest gènere, amb una forta relació entre el text i les emocions que transmet la música.
El dissabte dia 13 a Tremp (Església de Santa Maria de Valldeflors) i el diumenge 14 a Sant Feliu de Pallerols (Església Parroquial) es celebraran els concerts de The Charter Choir Of Homerton College – Cambridge amb el programa Reis, ducs, prínceps i papes. Durant el període conegut com a edat moderna, la composició i els avenços musicals es trobaven només a l’abast dels més adinerats. En conseqüència, ben sovint, els compositors estaven vinculats a les corts europees i a personalitats destacades del l’àmbit religiós o secular. Alguns fins i tot van tenir la sort —o bé la dissort— de ser contractats directament per aquests personatges rellevants. Amb aquest programa, The Charter Choir, un dels cors de la Universitat de Cambridge, ens ofereix un recorregut per obres dels segles XVI, XVII i XVIII de compositors que van establir tractes amb les classes sobiranes a tots els racons d’Europa, des de Tomás Luis de Victoria fins a Johann Sebastian Bach, passant per Henry Purcell. El repertori també inclou autors no tan coneguts que igualment van rebre tracte de favor de reis, ducs, prínceps o papes, com són Jehan de Billon, Johannes Sarton o Hermann Matthias Werrecore.
CONCERTS + ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES
Sfere Vocali
12/07 · Bagà · Església de Sant Esteve · 20.00h
Visita guiada: Descobrim el passat medieval de la vila
Sfere Vocali
13/07 · Pesillà de la Ribera · Capella de Sant Sadurní · 17.00h
The Charter Choir of Homerton College – Cambridge
13/07 · Tremp · Església de Santa Maria de Valldeflors · 18.00h
Visita guiada: Les adoberies del barranc de la Font Vella
The Charter Choir of Homerton College – Cambridge
14/07 · Sant Feliu de Pallerols · Església parroquial · 20.00h
Visita guiada: Sant Feliu medieval
Per a més informació: http://www.femap.cat
Sense respostes a “Continuen les actuacions i concerts del FeMAP 2024”