Cinc restaurants del Berguedà ofereixen menús fins al 31 de març
Arriba de nou la jornada gastronòmica de la cuina de la caça i de la tòfona amb una campanya que engega a finals de gener de 2021 i que estarà activa fins al 31 de març. Durant aquest temps, en els restaurants que hi participen, s’hi trobaran plats i menús especials centrats en els productes de la caça i de la tòfona, posant en valor aquests elements culinaris característics del Berguedà. Els plats i menús es podran consultar a les webs de l’Oficina de Turisme del Berguedà i d’Hostaleria i Turisme del Berguedà i a les xarxes socials de l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà (@hitbergueda) així com a les dels restaurants adherits.
La campanya de la cuina de la caça i de la tòfona és una de les activitats gastronòmiques del Berguedà que contempla el calendari culinari de la nostra comarca, com la campanya de la cuina del bolet, i que permeten configurar un calendari anual de campanyes gastronòmiques basades en productes que identifiquen la comarca.
La situació d’aquest any és molt diferent de la de les edicions passades, ja que alguns restaurants han hagut d’abaixar la persiana a causa de les restriccions actuals de confinament municipal i de l’horari molt reduït per a la restauració. En aquesta línia, a causa de la pandèmia, tampoc s’organitzarà la jornada gastronòmica i de producte de proximitat, celebrada per primer cop l’any passat a Cal Rosal.
Enguany, els cinc restaurants participants de la comarca que ofereixen aquest tipus de plats són Ca l’Amagat Rústic Gastrohotel i Restaurant Niu Nou de Bagà, el Restaurant La Cabana i el Restaurant Cal Travé de Berga i el Restaurant Els Roures d’Espinalbet. Tots ells ofereixen diferents propostes de plats tradicionals com llebre, cérvol, ànec i porc senglar, així com receptes i elaboracions amb tòfona. Ca l’Amagat Rústic Gastrohotel de Bagà, ofereix, a més, un menú degustació de la tòfona on cada plat porta aquest ingredient.
Tot i que la temporada de caça s’inicia al novembre-desembre, i la temporada de tòfona s’inicia al gener, ambdós productes comparteixen mesos fins al març. Les receptes per a cuinar plats de caça formen part de la cuina del berguedà i les podem trobar a la majoria de restaurants emblemàtics de la comarca. La tòfona, en canvi, molt valorada en les civilitzacions antigues, va ser considerada un producte diabòlic durant l’edat mitjana i la seva introducció és relativament nova a la cuina del berguedà.
Aquesta campanya està impulsada per l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i el suport de la gerència de serveis de turisme de la Diputació de Barcelona.
Foto: plat de Tagliatelle amb tòfona del Restaurant Cal Travé de Berga
Comunicació / ACEB – Hostaleria i Turisme del Berguedà
Sense respostes a “Els restaurants del Berguedà promouen la cuina de la caça i la tòfona amb una nova campanya adaptada a les restriccions actuals”