17 restaurants d’Hostaleria i Turisme del Berguedà ofereixen La Cuina del Bolet fins el 24 de novembre
La restauració berguedana vol treure pit en una temporada de bolets que es presenta generosa en comparació a la mala tardor del 2023. Amb aquest potent missatge es presenta una nova edició de La Cuina del Bolet del Berguedà que impulsa l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Es tracta d’una nova oportunitat per descobrir, a taula, el producte estrella de la comarca: el bolet en una tardor que es preveu fructífera. El 2023 es van servir uns 1.300 menús entre els restaurants participants en la passada campanya, una xifra que s’espera igualar o superar durant l’edició d’aquesta tardor ja que en aquesta ocasió es compta amb més restaurants participants.
Enguany, disset restaurants del Berguedà s’han adherit a la campanya que s’allargarà del 20 de setembre al 24 de novembre, una xifra superior a la del 2023. Tots ells oferiran un menú diferent amb el bolet com a protagonista, des dels aperitius i fins a les postres, amb l’objectiu de donar a conèixer diverses maneres d’elaborar-lo. Els preus d’aquests menús oscil·len entre els 28 i 60 euros.
La campanya també comptarà amb la col·laboració de Caves i Vins Oriol Rosell i Abadal, que es consoliden com a patrocinadors de la iniciativa. Els restauradors participants oferiran vins i caves d’aquests cellers en els menús de la Cuina del Bolet.
Aquest 2024 participen a la Cuina del Bolet Ca l’Amagat i Niu Nou (Bagà); La Barana, La Cabana, i Hotel Estel (Berga); Hostal La Muntanya (Castellar de n’Hug); Els Roures i Restaurant Font Freda (Castellar del Riu); El Recó de l’Avi (Guardiola de Berguedà); Cal Majoral (L’Espunyola); Cal Marçal (Puig-reig); Susèn i Hostal Pedraforca (Saldes); Cal Candi (Vilada); El Forn (Gósol); La Candela (Gironella); Sant Cristòfol (Santa Maria de Merlès).
Els establiments, els menús, els dies que s’ofereixen, si cal fer reserva i tota la informació necessària es pot consultar al web www.cuinadelbolet.com a partir de l’inici de la campanya, aquest proper 20 de setembre.
La presidenta d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Sílvia Culell, s’ha mostrat satisfeta per aquest increment de participants a la campanya i ha posat en valor l’esforç dels restauradors d’oferir preus ajustats amb productes de temporada i del territori. A més, ha destacat que es preveu una temporada de bolets molt millor a la de l’any passat, un fet positiu a l’hora d’oferir els menús.
El vicepresident de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Sebastià Prat, ha assegurat que el bolet és un producte transversal a la comarca, ja que a banda de la campanya gastronòmica que ofereixen els restaurants d’Hostaleria i Turisme, també és el protagonista de l’agenda d’activitats que omplen el Berguedà durant els mesos de setembre, octubre i novembre.
Torna la ruta de sopars maridats
Durant aquesta tardor torna la ruta de sopars-maridatges de la Cuina del Bolet. Els dijous d’octubre i novembre, diversos restaurants participaran en aquesta iniciativa oferint menús maridats amb vins de la DO Pla de Bages, patrocinador d’aquests sopars. Els participants no només gaudiran d’un menú degustació a preus molt ajustats, sinó que a més gaudiran de l’explicació i maridatge de diferents cellers del Bages i participaran en el sorteig de premis relacionats amb l’enoturisme. En els propers dies es donaran a conèixer els establiments i cellers participants, així com també el calendari.
Bolets al Palau dels Pinós
Abans de la roda de premsa, els periodistes i restauradors han pogut buscar bolets amagats per diversos espais del Palau dels Pinós. I la presentació ha finalitzat amb un petit tast a càrrec del restaurant Niu Nou de Bagà.
Comunicació / Hostaleria i Turisme – Agència de Desenvolupament del Berguedà
Sense respostes a “La restauració berguedana treu pit en una temporada de bolets que es preveu generosa als boscos”