Logo

El Berguedà és molt més
Navegació
  • INICI
  • Actualitat
  • Turisme
  • Gastronomia
  • Cultura
  • Opinió
  • Salut

L’Escairador de Berga guanya el premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2019 de la Generalitat de Catalunya

Per Fermi Riu | a 16 desembre, 2019 | 0 Comentaris
Actualitat Gastronomia
Bodegó producte

Un formatge de fàcil consum, que emula les característiques físiques d’un embotit; la transformació d’una granja de producció de llet de convencional a ecològica com a opció de futur; i la recuperació de varietats cereals tradicionals i professionalització de l’antic ofici d’escairador guanyen la XVIII edició del Premi PITA.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, ha donat a conèixer les candidatures guanyadores dels premis PITA 2019.
L’Escairador de Berga ha estat guanyador en la categoria de Jove/a Emprenedor/a
Innovador/a.
Els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA), pretenen incentivar i posar en relleu les bones pràctiques d’innovació del sector primari català que fomenten el desenvolupament del territori.

B_Moro1

L’Escairador és iniciativa de la jove berguedana Maria Costa, la qual després d’una llarga trajectòria professional al sector de la producció i la realització audiovisual, publicitària i museística va voler fer un gran canvi a la seva vida i impulsar una vella tradició que des de petita vivia a casa seva, a Cal Costa de Cal Rosal. Es tracta de l’Escairador, una iniciativa que compta amb el suport de Jordi Claramunt i del seu pare, Josep Costa i la seva família. Té per objectiu comercialitzar de forma artesanal però professional el blat de moro escairat i altres cereals escairats i productes derivats completant el cercle, ja que s’encarreguen de plantar-ho, collir-ho, processar-ho i comercialitzar-ho.

L’Escairador va rebre enguany el primer premi del Concurs d’Idees Emprenedores de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Maria Costa va explicar fa uns mesos durant la visita de la premsa a l’empresa, que amb la posada en marxa d’aquest projecte s’han aliniat diversos objectius, el de posar en valor el molí escairador que va recuperar el seu pare, comercialitzar de forma oficial aquest blat que sempre escairaven de forma pròpia i donar-li una segona vida a la finca familiar.

B_Moro4

L’objectiu inicial va ser de 5.000 quilos de blat de moro, valorant que cal ajustar de cara a les proximes temporades adaptant la capacitat de producció. La comercialització es fa de forma directa a petits comerciants i clients del Berguedà, Lluçanès, Solsonès i Bages Nord.

L’Escairador ha estat reconegut, per la seva aposta en la recuperació dels cereals tradicionals escairats i la professionalització de l’antic ofici de l’escairador. Així com la creació d’un projecte agroalimentari sostenible en tots els sentits: econòmicament viable, amb un procés de producció respectuós amb l’entorn, i en unes instal·lacions energèticament netes i eficients.

En les XVIII edicions que es porten celebrant d’aquests premis, és la tercera vegada que el Berguedà ha estat guardonat amb un d’aquests reconeixements.
Els PITA, es consideren els premis de major prestigi en el sector agroalimentari Català.
La consellera Teresa Jordà presidirà l’acte de lliurament dels premis, el proper 30 de gener de 2020.

Comunicació l’Escairador / Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

 

Comparteix la noticia:
  • tweet

Etiquetes Generalitat de CatalunyaL'EscairadorPITAPremi

Publicacions Recents

  • El Consell Comarcal del Berguedà i Ferrocarrils renoven el conveni que permet als berguedans esquiar a La Molina a preus bonificats

    30 novembre, 2023 - 0 Comentaris
  • Bergacomercial presenta la campanya de Nadal de 2023 amb diverses activitats

    29 novembre, 2023 - 0 Comentaris
  • L’audiovisual ‘Vides de Patum’ incorpora els records patumaires de Ton Elias Curtichs, Emília Rodríguez Artigas i Ramon Vilalta Blasco

    29 novembre, 2023 - 0 Comentaris

Publicacions Recents

  • ESTRENA EDIFICI!

    17 setembre, 2023 - 0 Comentaris
  • Catalunya presideix l’Euroregió Pirineus Mediterrània pels pròxims dos anys

    13 febrer, 2023 - 0 Comentaris
  • L’Ajuntament de Berga inicia les obres d’una sala de suports especials a l’Arxiu Comarcal del Berguedà

    16 gener, 2023 - 0 Comentaris

Descripció de l'autor

Sense respostes a “L’Escairador de Berga guanya el premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2019 de la Generalitat de Catalunya”

Deixa una resposta Cancelar resposta

El teu email no serà publicat. Camps requerits *

*
*


INTEL NUCS CIBPCS

Mini PCs Intel NUC Comprar mini pc intel nuc

El Magatzem del Tasta

  • Popular
  • Recents
  • Comentaris
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
  • El Consell Comarcal del Berguedà i Ferrocarrils renoven el conveni que permet als berguedans esquiar a La Molina a preus bonificats

    30 novembre, 2023 - 0 Comentaris
  • Activitats ANIMades a Puig-Reig

    15 desembre, 2015 - 0 Comentaris
  • El Consell Comarcal del Berguedà i Ferrocarrils renoven el conveni que permet als berguedans esquiar a La Molina a preus bonificats

    30 novembre, 2023 - 0 Comentaris
  • Bergacomercial presenta la campanya de Nadal de 2023 amb diverses activitats

    29 novembre, 2023 - 0 Comentaris
  • L’audiovisual ‘Vides de Patum’ incorpora els records patumaires de Ton Elias Curtichs, Emília Rodríguez Artigas i Ramon Vilalta Blasco

    29 novembre, 2023 - 0 Comentaris
  • L’Ajuntament de Berga inicia les obres al vial d’accés a les noves urgències de l’hospital

    29 novembre, 2023 - 0 Comentaris
  • La Fira del Joc i de Nadal de Berga s’estén al calendari amb tres jornades diferents d’activitats durant el desembre

    29 novembre, 2023 - 0 Comentaris
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    Moltes gràcies, Climent, per la teva aportació.
    20 abril, 2023 - Fermi Riu
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    A Queralt hi va arribar el 1958
    9 abril, 2023 - Climent Vilella
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    Ens posarem en contacte amb vosaltres per a explicar la vostra...
    18 abril, 2017 - Fermi Riu
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    Aquesta Fundació, de recent constitució, te l'interès de fer un...
    13 abril, 2017 - Esteve Amills Sisó

El més llegit

  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris

El darrer tren de viatgers des de Guardiola de Berguedà fins a Barcelona. 1972. Ignasi Costa i Amills

Notícies per Etiquetes

Aceb activitats Agència de desenvolupament del Berguedà Ajuntament Ajuntament de Berga Ajuntament de Puig-reig Avià Bagà Berga Berguedà Campanya Casserres Castellar de n'Hug Catalunya Central Cercs Civitas cultura concert concurs Consell Comarcal Consell Comarcal del Berguedà Cultura Diputació de Barcelona Esport Exposició Festa Festa Major Fira Formació Gironella Guardiola de Berguedà Hospital Sant Bernabé ICS La Pobla de Lillet Monestir de Sant Llorenç Nadal obres Olvan patum Puig-Reig Queralt Sant Jordi Tasta Teatre Turisme Vilada

Col·laboradors

Més llegits

  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
desembre 2023
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Notícies per Categories

  • Actualitat
  • Cultura
  • Gastronomia
  • Opinió
  • Revistes Tasta
  • Salut
  • Turisme

Revista “Tasta.cat”

  • C.\ Gòsol nº12, 08600 Berga
  • Tel.: (+34) 617 395 978
  • Web: www.tasta.cat
  • Email: tasta@tasta.cat
  • Inici
  • Avís Legal
  • Política de Privacitat
​
© 2015. Tots els drets reservats. Disseny Web Berguedà