Amb la voluntat d’avançar en el projecte de crear formalment una xarxa de muntanyes emblemàtiques de la Mediterrània que pugui tenir veu en diversos organismes europeus, el 14 i 15 de novembre, han fet estada al Berguedà una delegació de 14 persones procedents de les entitats Pieriki, Akomm Psiloritis i Aneser, en representació de les muntanyes emblemàtiques Olimp, Psilorits i Lailas (totes elles gregues), per trobar-se amb representants de l’Agència de desenvolupament del Berguedà. El projecte es va iniciar al maig de 2022 i culminarà l’octubre del 2023.
En aquesta mateixa visita, es va portar a terme una sessió de treball conjunta amb diversos agents turístics locals per intercanviar experiències i inquietuds entorn de l’accessibilitat en els negocis turístics. En primer lloc es va poder escoltar Blanca Foix en una introducció a l’accessibilitat. Tot seguit des del Museu del Ciment es van explicar les millores que s’han fet per persones amb deficiències visuals. Van completar les presentacions dos representants grecs que van aportar el seu coneixement entorn dels discapacitats visuals i de la possibilitat de les persones autistes de fer senderisme.
Aquesta jornada es va completar amb una visita de camp en una zona de lleure i un mirador del Parc Natural del Cadí Moixeró i a centre d’interpretació de Fumanya per veure en directe les millores implementades en aquest àmbit en el tres punts. Abans d’acabar es va realitzar una experiència sensorial a càrrec de Vidalba experiences amb un tast de vi a cegues on els assistents es van poder posar a la pell d’una persona que pateix aquesta discapacitat. En la jornada també hi han participat representants de Cal Barbut, el refugi Vents de Cadí i la Creativa rural.
Les trobades que es fan entre els socis del projecte segueixen sempre el mateix patró: una jornada dedicada a la progressió del mateix projecte i una jornada de treball oberta a empreses del territori, per poder conèixer experiències sobre diferents aspectes que poden compartir les diverses muntanyes. La primera trobada que es va fer a Creta, tenia els formatgers artesans com a centre d’interès i la propera, que es farà a la muntanya de Lailas (Grècia), posarà el focus en formes alternatives de turisme.
Comunicació / Agència de Desenvolupament del Berguedà
Sense respostes a “Nova trobada al Berguedà per la creació de la xarxa de muntanyes emblemàtiques de la Mediterrània”