
– Aquesta edició ha doblat el nombre d’establiments participants
La nova edició de la cuina de la caça i la tòfona estarà activa fins al 31 de març, i compta amb la participació de 10 restaurants que ofereixen plats i menús especials, centrats en els productes de la caça i la tòfona, posant en valor aquests elements culinaris tant característics del Berguedà.
Des de l’impacte de la pandèmia al 2020, la campanya de la caça i la tòfona va veure com disminuïa significativament el nombre de restauradors, mantenint a 5 el nombre de restaurants participants en les edicions del 2020 i 2021. Enguany, tot i la pandèmia, els restaurants s’han sumat de nou a la campanya, que ha esdevingut un referent al calendari culinari del Berguedà, conjuntament a la cuina del bolet. De fet “ja fa dies que molts comensals i clients habituals demanen plats amb tòfona i carn de caça. Això ens confirma la consolidació d’aquesta campanya gastronòmica”, explica Jordi Badia, president de l’associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà.
La coincidència en la temporalitat dels productes de la caça i la tòfona va unir les dues campanyes el 2018. Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà comenta que “la millor manera de començar l’any és descobrint el Berguedà a través del paladar, i ho fem a través d’aquella cuina més desconeguda, però que fa les delícies de tots els restaurants que s’hi acullen. Descobrir la comarca adaptant la cuina a la temporalitat que els paisatges ens ofereixen, també és descobrir el Berguedà”.
Un dels restaurants participants des de la primera edició a la campanya és el restaurant Niu Nou de Bagà. La Carme Clotet i el Romà Revelles expliquen que “la tòfona és el diamant de la nostra cuina i degustar-la és un regal pels sentits i una experiència sublim”. Creuen que la gastronomia del Berguedà s’ha d’aprofitar de la tòfona i la caça, amb l’objectiu de “crear un nucli de tradició a la comarca perquè gent d’arreu vingui expressament a provar aquests menús i estil de cuina”.
Els plats i menús disponibles es poden consultar a les webs de l’oficina de Turisme del Berguedà i d’associació Hostaleria i Turisme del Berguedà així com a les xarxes socials d’aquestes entitats i dels restaurants adherits a la campanya.
Enguany hi participen els restaurants de Cal Pericas (Pobla de Lillet), Niu Nou i Ca l’Amagat (Bagà), Cal Travé, la Barana i la Cabana (Berga), Cal Marçal (Puig-reig), La Muntanya (Castellar de n’Hug), Susèn (Saldes), el Recó de l’avi (Guardiola de Berguedà).
Aquesta campanya està impulsada per Hostaleria i Turisme del Berguedà amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i el suport de vins Abadal, el Consorci de Comerç Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona.
Comunicació / Agència de Desenvolupament del Berguedà / Tasta
Sense respostes a “Una desena restaurants del Berguedà ofereixen La cuina de la caça i de la tòfona”