Logo

El Berguedà és molt més
Navegació
  • INICI
  • Actualitat
  • Turisme
  • Gastronomia
  • Cultura
  • Opinió
  • Salut

Descobrim el Berguedà aquest cap de setmana amb “Benvinguts a Pagès”

Per Fermi Riu | a 3 juny, 2017 | 0 Comentaris
Actualitat Gastronomia
benvinguts a pagès 2

Al Berguedà més d’una trentena de cases de pagès, allotjaments, restaurants i activitats participen a la segona edició de Benvinguts a Pagès 2017

Del 3 al 5 de juny de 2017 – www.benvingutsapages.cat

benvingutsap17- (32)

Arriba la segona edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana, organitzat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. Gairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors d’arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions els dies 3, 4 i 5 de juny, perquè la ciutadania pugui conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.

Però Benvinguts a Pagès és una experiència que va més enllà: uns 200 allotjaments d’arreu del país s’afegeixen a la iniciativa amb ofertes especials per a aquell cap de setmana; uns 160 restaurants serviran el menú Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i de proximitat; i en moltes comarques s’oferiran activitats complementàries. La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants planificar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país.

BERGUEDA_FEDERACIO VACA BRUNA DEL PIRINEU (116)

Al Berguedà
Al Berguedà, a finals d’abril ja s’hi havien apuntat 9 explotacions agràries (Cal Pauet, Cal Roio, Cal Serrador, Federació Vaca Bruna dels Pirineus, Granja Torre d’en Roca, Salt del Colom, Xai de Ferreres i Xai ecològic de Cal Pastoret, Formatges Cuirols), 7 restaurants (Ca l’Amagat, Cal Batista, Cal Fuster, Hostal Sant Maurici, Logo Berguedà, Els Roures i Niu Nou), 6 allotjaments (Baluard de Ferreres, Berga Resort, Ca l’Amagat, Cal Cisteller, Hostal Pedraforca i Volta de Ferreres) i més d’una desena activitats complementàries que permetran, per exemple, visitar una exposició sobre productes singulars de la comarca, visitar un obrador de cerveseria o fer un tast gratuït de productes.

benvingutsap17- (4)

La presentació de la iniciativa al Berguedà es va fer a la granja de Cal Pauet, a l’Espunyola amb la presència de representants de les entitats organitzadores, explotacions ramaderes, elaboradors agroalimentaris i restaurants participants.

El President del Consell Comarcal i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, David Font, va destacar la col·laboració entre l’agència i els diversos sectors a través dels gremis i clústers i va recordar que enguany pràcticament es dobla la presència d’establiments i empreses participants al Berguedà.

Montserrat Giner, la cap de l’oficina comarcal del Berguedà del Departament d’Agricultura, també va destacar la conjunció d’aquesta edició amb el certamen Bio, productes que també elaboren moltes de les explotacions participants. Creu que la societat no acaba d’entendre què és ser pagès i que aquesta iniciativa és la millor manera de donar-ho a conèixer i de promocional els productes locals que tenen molt valor afegit.

Remei Escolies del Restaurant Els Roures d’Espinalbet, a Castellar del Riu, també va explicar que diversos restaurants hi participen amb plats elaborats amb productes de proximitat i de qualitat. Creuen que aquest és el camí a seguir de cara al futur i al restaurant ofereixen un menú elaborat amb productes Bio del Berguedà, així com els plats tradicionals elaborats amb productes de la comarca.

Joan Maria Sala de Delícies del Berguedà també hi aporta la seva experiència amb la comercialització del iogurt ecològic, i les persones que visitin el seu obrador podran veure com s’elaboren i quin és el procés que segueixen, a més de tasta-los. També aprofitaran per explicar-los la seva experiència en inserció laboral.

Bernat Pagès del Salt del Colom va explicar quin és el procés que segueixen des que neixen els animals fins que la carn arriba a l’obrador, l’entorn, com es treballa, com s’elabora, i Josep Bover de Cal Pauet va dir que també volen mostrar als visitants aquest contacte amb la natura i quins processos hi ha des de l’inici fins al final quan ja podem consumir el producte elaborat.

La segona edició de Benvinguts a Pagès coincideix enguany amb un cap de setmana llarg en algunes ciutats catalanes, ja que el dilluns 5 de juny se celebra la segona pasqua, dia festiu a gran part del territori. Aquesta circumstància fa pensar que la participació de la ciutadania serà encara més massiva que l’any passat -quan les explotacions agràries d’arreu de Catalunya van rebre uns 12.500 visitants- i que augmentarà el nombre de famílies que s’organitzarà el cap de setmana llarg a partir de l’oferta del Benvinguts a Pagès.

BERGUEDA_FORMATGERIA CUIROLS(5)

Visites gratuïtes
El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes, dissabte, diumenge i dilluns.

No caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada per fer les visites (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.

Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com cellers, molins d’oli, cultiu de plantes aromàtiques, horta, fruita, cervesa artesanal, granges de vedells, conills o gallines, famílies dedicades al pastoreig, apicultura, formatgeries, pescadors, etc.

BERGUEDA_XAI DE FERRERES (51)

Allotjaments i menú Benvinguts a Pagès
El mateix web www.benvingutsapages.cat reuneix tots els establiments turístics i restaurants que s’han afegit a la iniciativa. En el cas dels allotjaments, en aquests moments ja se n’hi ha apuntat uns 200 establiments arreu de Catalunya: hotels gastronòmics, allotjaments de turisme familiar, allotjaments rurals categoritzats amb espigues, etc., des d’on els turistes podran arribar fàcilment a diverses explotacions que participen al Benvinguts. Cada un dels allotjaments tindrà una oferta especial Benvinguts a Pagès (que inclou alguna activitat, tast de productes, obsequi, etc.)

En el cas dels restaurants, que en aquests moments ja són uns 160, oferiran el menú Benvinguts a Pagès que cada establiment adaptarà segons la seva ubicació i estil de cuina, però que tindrà com a denominador comú una gastronomia amb productes de qualitat, de proximitat i de temporada.

BERGUEDA_CAL-ROVIRA

Activitats complementàries
I a més de visitar les cases de pagès, d’allotjar-se en un entorn idíl·lic i de menjar els millors productes, els visitants podran completar el cap de setmana amb les gairebé 160 activitats complementàries que ofereixen diverses entitats i agrupacions, que s’han volgut sumar al Benvinguts a Pagès, organitzant activitats. L’oferta, que triplica el nombre d’activitats de l’any passat, és molt variada i inclou, per exemple, visitar un centre de reproducció de tortugues, fires gastronòmiques, concurs de pesca, tallers de cuina, passejades, observació d’aus, festivals de música i gastronomia, ponències, navegació a bord d’un llaüt, contes a l’aire lliure… Algunes d’aquestes activitats són gratuïtes i d’altres tenen un cost associat. Cal consultar-les a www.benvingutsapages.cat

Promocions especials per als “súpers”
Tots els infants i joves que siguin del Club Súper3 tindran condicions especials el cap de setmana del Benvinguts a Pagès. Per una banda, tindran un obsequi quan visitin alguna de les explotacions participants i, d’altra banda, podran participar de forma gratuïta en qualsevol activitat complementària. A més, es posarà en marxa un concurs especials per als “súpers” en què els guanyadors tindran allotjament, àpats i activitats gratuïtes durant tot aquell cap de setmana.

Sumem forces amb la Setmana Bio
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia.

Enguany, la Setmana Bio s’incorpora al projecte de Benvinguts a Pagès i ambdós esdeveniments es celebraran de forma conjunta, de manera que Benvinguts a Pagès donarà el tret de sortida de la Setmana Bio, que es celebrarà del 3 al 9 de juny de 2017.

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i l’alimentació ecològiques, programades per qualsevol persona, entitat i, en general, agent promotor interessat en aquest objectiu, que es celebra al llarg d’una setmana cada any.

bernvinguts a pagès 1

Un projecte de país
Benvinguts a Pagès és el resultat de l’esforç, la confiança i l’aposta decidida de l’Administració, però també del territori, que s’ha abocat de nou en la participació i preparació de la iniciativa. Més de 750 ofertes diferents, entre explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries, delegats comarcals, treball conjunt i transversal entre diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Alícia, els diferents patronats de turisme de les Diputacions, els Consells Comarcals i l’Ajuntament de Barcelona.

Benvinguts és un projecte pensat amb i per al territori, per desestacionalitzar i redistribuir el flux turístic i per dotar de nova oferta totes les comarques catalanes; una proposta lúdica i turística a l’entorn del producte i l’àmbit rural. Una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem.

Benvinguts a Pagès, premi Alimara a la Innovació en Producte o Experiència
Recentment, Benvinguts a Pagès ha estat reconegut amb el Premi Alimara a la Innovació en Producte o Experiència, un guardó que reconeix l’aportació de la nostra iniciativa en la promoció turística de Catalunya. Es tracta d’uns guardons creats pel CETT, campus internacional de formació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona.

Fotos: Tasta.cat

Text: Comunicació ADB / Tasta.cat

Més informació a:
• www.benvingutsapages.cat
• FB: BenvingutsPages
• TW: @BenvingutsPages
• Instagram: @benvingutsapages

Comparteix la noticia:
  • tweet

Etiquetes benvinguts a pagèsBerguedàCampelaboratsExplotacionsPorcProductorsRamaderiaXai

Publicacions Recents

  • Arrenca la campanya de vacunació: a qui li toca la de la grip, COVID-19 o totes dues

    14 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • El programa “Eixart. Art i Salut” porta l’art i la creació als centres d’atenció primària

    13 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Bagà celebra els dies 10, 11 i 12 d’octubre, les Festes de la Baronia de Pinós

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris

Publicacions Recents

  • La Diputació de Barcelona injecta més de 900.000 euros als municipis del Berguedà per garantir-ne l’autonomia local

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • L’Hospital de Berga, finalista als Premis BSH 2025 en la categoria Maternoinfantil

    8 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • El Consell Comarcal del Berguedà demana el servei de Bus Exprés per millorar la mobilitat amb Manresa i Barcelona

    8 octubre, 2025 - 0 Comentaris

Descripció de l'autor

Sense respostes a “Descobrim el Berguedà aquest cap de setmana amb “Benvinguts a Pagès””

Deixa una resposta Cancelar resposta

El teu email no serà publicat. Camps requerits *

*
*


INTEL NUCS CIBPCS

Mini PCs Intel NUC Comprar mini pc intel nuc

El Magatzem del Tasta

  • Popular
  • Recents
  • Comentaris
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
  • Arrenca la campanya de vacunació: a qui li toca la de la grip, COVID-19 o totes dues

    14 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Activitats ANIMades a Puig-Reig

    15 desembre, 2015 - 0 Comentaris
  • Arrenca la campanya de vacunació: a qui li toca la de la grip, COVID-19 o totes dues

    14 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • El programa “Eixart. Art i Salut” porta l’art i la creació als centres d’atenció primària

    13 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Bagà celebra els dies 10, 11 i 12 d’octubre, les Festes de la Baronia de Pinós

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Berga impulsa l’elaboració del nou Pla Local d’Adolescència i Joventut 2026-2030 i obre una enquesta ciutadana

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • La Diputació de Barcelona injecta més de 900.000 euros als municipis del Berguedà per garantir-ne l’autonomia local

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    Moltes gràcies, Climent, per la teva aportació.
    20 abril, 2023 - Fermi Riu
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    A Queralt hi va arribar el 1958
    9 abril, 2023 - Climent Vilella
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    Ens posarem en contacte amb vosaltres per a explicar la vostra...
    18 abril, 2017 - Fermi Riu
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    Aquesta Fundació, de recent constitució, te l'interès de fer un...
    13 abril, 2017 - Esteve Amills Sisó

El més llegit

  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris

El darrer tren de viatgers des de Guardiola de Berguedà fins a Barcelona. 1972. Ignasi Costa i Amills

Notícies per Etiquetes

Aceb activitats actuacions Agència de desenvolupament del Berguedà Ajuntament Ajuntament de Berga Ajuntament de Puig-reig AMIC Avià Bagà Berga Bergacomercial Berguedà Campanya Casserres Castellar de n'Hug Catalunya Catalunya Central Cercs concert concurs Consell Comarcal Consell Comarcal del Berguedà Cultura Diputació de Barcelona Esport Exposició Festa Major Fira Formació Gironella Guardiola de Berguedà Hospital Sant Bernabé La Pobla de Lillet Monestir de Sant Llorenç Nadal obres Olvan patum Puig-Reig Sant Jordi Tasta Teatre Turisme Vilada

Col·laboradors

Més llegits

  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
octubre 2025
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« set    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Notícies per Categories

  • Actualitat
  • Cultura
  • Gastronomia
  • Opinió
  • Revistes Tasta
  • Salut
  • Turisme

Revista “Tasta.cat”

  • C.\ Gòsol nº12, 08600 Berga
  • Tel.: (+34) 617 395 978
  • Web: www.tasta.cat
  • Email: tasta@tasta.cat
  • Inici
  • Avís Legal
  • Política de Privacitat
​
© 2015. Tots els drets reservats. Disseny Web Berguedà