L’alta demanda dels restaurants per participar a la proposta obliga a Hostaleria i Turisme a deixar establiments en llista d’espera per la propera campanya
La ruta de sopars maridats s’ha consolidat com una iniciativa d’èxit de l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà. Aquesta tardor torna una nova edició de la ruta que recorrerà sis restaurants de la comarca del 10 d’octubre al 21 de novembre.
Com en les darreres ocasions, els establiments oferiran una degustació de menús amb el bolet com a protagonista i maridats amb vins de la DO Pla de Bages, patrocinador d’aquests àpats. Els participants no només gaudiran d’un menú degustació a un preu promocional de 45 euros sinó que a més podran enriquir-se a partir de les explicacions i maridatges de diferents cellers del Bages.
La presidenta d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Sílvia Culell, s’ha mostrat molt satisfeta de la bona acollida que ha tingut la proposta en les darreres edicions, i també en la preparació de la ruta de sopars maridats d’aquesta tardor. “No només els comensals ens demanen que repetim i ampliem aquesta ruta, sinó que ens hem trobat amb més restauradors que hi volen participar”, ha explicat. És per això, i amb l’objectiu de no allargar en excés el calendari de sopars, s’ha tancat la ruta amb set sopars aquesta tardor i deixant ja a la reserva els restaurants restants per a la campanya de la cuina de la caça i la tòfona, els altres productes que ens defineixen com a territori. I és que l’entitat ja ha anunciat que hi tornarà a haver-hi ruta durant els mesos de febrer i març. Segons Culell, la tria s’ha fet amb la voluntat de deixar palès que es tracta d’una associació “que vol fer comarca” i per això s’han triat restaurants de l’alt i el baix Berguedà, oferint l’oportunitat també a establiments que s’estrenen en aquesta iniciativa.
La ruta d’aquesta tardor s’iniciarà el proper dijous 10 d’octubre i s’allargarà fins el dijous 21 de novembre. Les cites seran totes en dijous excepte la del 30 d’octubre que s’ha passat a dimecres per no coincidir amb la castanyada. A més, s’ha deixat un dijous lliure, el 7 de novembre, per oferir un descans als comensals que participen a tots o a pràcticament tots els àpats.
La DO Pla de Bages, que torna a ser el patrocinador oficial de la campanya, sortejarà diverses experiències enoturístiques entre els participants que més caselles del passaport hagin segellat.
Calendari de la ruta de sopars maridats
Dijous 10 d’octubre HOSTAL PEDRAFORCA amb ABADAL
Dijous 17 d’octubre CAL MAJORAL amb COLLBAIX
Dijous 24 d’octubre LA CABANA amb OLLER DEL MAS
Dimecres 30 d’octubre EL FORN DE GÓSOL amb SOLERGIBERT
Dijous 7 de novembre ELS ROURES amb LES ACÀCIES
Dijous 21 de novembre CAL MARÇAL amb CELLER COOPERATIU ARTIUM
Les reserves per participar als sopars ja està oberta, trucant als establiments participants. Els àpats s’iniciaran a les 20.30 hores.
Comunicació / Hostaleria i Turisme del Berguedà
Sense respostes a “La ruta de sopars maridats al Berguedà torna amb força pels bolets i es repetirà per la cuina de la caça i la tòfona”