Logo

Obre la porta i descobreix que Barcelona és MOLT MÉS
Navegació
  • INICI
  • Actualitat
  • Turisme
  • Gastronomia
  • Cultura
  • Opinió
  • Salut

L’Escairador de Berga guanya el premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2019 de la Generalitat de Catalunya

Per Fermi Riu | a 16 desembre, 2019 | 0 Comentaris
Actualitat Gastronomia
Bodegó producte

Un formatge de fàcil consum, que emula les característiques físiques d’un embotit; la transformació d’una granja de producció de llet de convencional a ecològica com a opció de futur; i la recuperació de varietats cereals tradicionals i professionalització de l’antic ofici d’escairador guanyen la XVIII edició del Premi PITA.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, ha donat a conèixer les candidatures guanyadores dels premis PITA 2019.
L’Escairador de Berga ha estat guanyador en la categoria de Jove/a Emprenedor/a
Innovador/a.
Els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA), pretenen incentivar i posar en relleu les bones pràctiques d’innovació del sector primari català que fomenten el desenvolupament del territori.

B_Moro1

L’Escairador és iniciativa de la jove berguedana Maria Costa, la qual després d’una llarga trajectòria professional al sector de la producció i la realització audiovisual, publicitària i museística va voler fer un gran canvi a la seva vida i impulsar una vella tradició que des de petita vivia a casa seva, a Cal Costa de Cal Rosal. Es tracta de l’Escairador, una iniciativa que compta amb el suport de Jordi Claramunt i del seu pare, Josep Costa i la seva família. Té per objectiu comercialitzar de forma artesanal però professional el blat de moro escairat i altres cereals escairats i productes derivats completant el cercle, ja que s’encarreguen de plantar-ho, collir-ho, processar-ho i comercialitzar-ho.

L’Escairador va rebre enguany el primer premi del Concurs d’Idees Emprenedores de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Maria Costa va explicar fa uns mesos durant la visita de la premsa a l’empresa, que amb la posada en marxa d’aquest projecte s’han aliniat diversos objectius, el de posar en valor el molí escairador que va recuperar el seu pare, comercialitzar de forma oficial aquest blat que sempre escairaven de forma pròpia i donar-li una segona vida a la finca familiar.

B_Moro4

L’objectiu inicial va ser de 5.000 quilos de blat de moro, valorant que cal ajustar de cara a les proximes temporades adaptant la capacitat de producció. La comercialització es fa de forma directa a petits comerciants i clients del Berguedà, Lluçanès, Solsonès i Bages Nord.

L’Escairador ha estat reconegut, per la seva aposta en la recuperació dels cereals tradicionals escairats i la professionalització de l’antic ofici de l’escairador. Així com la creació d’un projecte agroalimentari sostenible en tots els sentits: econòmicament viable, amb un procés de producció respectuós amb l’entorn, i en unes instal·lacions energèticament netes i eficients.

En les XVIII edicions que es porten celebrant d’aquests premis, és la tercera vegada que el Berguedà ha estat guardonat amb un d’aquests reconeixements.
Els PITA, es consideren els premis de major prestigi en el sector agroalimentari Català.
La consellera Teresa Jordà presidirà l’acte de lliurament dels premis, el proper 30 de gener de 2020.

Comunicació l’Escairador / Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

 

Comparteix la noticia:
  • tweet

Etiquetes Generalitat de CatalunyaL'EscairadorPITAPremi

Publicacions Recents

  • Berga redistribueix les parades de roses i llibres per celebrar la diada de Sant Jordi amb seguretat per la Covid-19

    22 abril, 2021 - 0 Comentaris
  • Berga celebrarà la Fira de Maig apostant per la promoció de l’economia local i els productes de proximitat

    22 abril, 2021 - 0 Comentaris
  • L’Hospital de Berga reparteix contes entre els infants per Sant Jordi

    20 abril, 2021 - 0 Comentaris

Publicacions Recents

  • La Torre de Merola (Puig-reig) aconsegueix el premi internacional d’arquitectura Enor

    31 octubre, 2020 - 0 Comentaris
  • El Ministeri de Sanitat premia un treball conjunt de l’ICS Catalunya Central i el SEM per millorar l’atenció als pacients amb infart de miocardi

    20 setembre, 2019 - 0 Comentaris
  • Martí Gruas de l’Escola Arrels II de Solsona, premi territorial de la Catalunya Central del concurs Ficcions 2019

    27 maig, 2019 - 0 Comentaris

Descripció de l'autor

Sense respostes a “L’Escairador de Berga guanya el premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2019 de la Generalitat de Catalunya”

Deixa una resposta Cancelar resposta

El teu email no serà publicat. Camps requerits *

*
*


INTEL NUCS CIBPCS

Mini PCs Intel NUC Comprar mini pc intel nuc

El Magatzem del Tasta

  • Popular
  • Recents
  • Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Campanya de Nadal CREU ROJA

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
  • La cuina de la caça al Berguedà

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
  • Gironella renova la Fira de la Puríssima

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
  • Berga redistribueix les parades de roses i llibres per celebrar la diada de Sant Jordi amb seguretat per la Covid-19

    22 abril, 2021 - 0 Comentaris
  • Berga celebrarà la Fira de Maig apostant per la promoció de l’economia local i els productes de proximitat

    22 abril, 2021 - 0 Comentaris
  • L’Hospital de Berga reparteix contes entre els infants per Sant Jordi

    20 abril, 2021 - 0 Comentaris
  • Torna la cultura creativa i solidària al Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà

    15 abril, 2021 - 0 Comentaris
  • L’ACEB estrena a Avià FIRHÀBITAT, l’única mostra del territori dedicada a la bioconstrucció

    15 abril, 2021 - 0 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    Ens posarem en contacte amb vosaltres per a explicar la vostra...
    18 abril, 2017 - Fermi Riu
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    Aquesta Fundació, de recent constitució, te l'interès de fer un...
    13 abril, 2017 - Esteve Amills Sisó

El més llegit

  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Campanya de Nadal CREU ROJA

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
  • La cuina de la caça al Berguedà

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris

UNFOLLOW – Vull la xarxa! – Dia Internacional de les dones 2021

Notícies per Etiquetes

Aceb activitats Agència Agència de desenvolupament Agència de desenvolupament del Berguedà Ajuntament Ajuntament de Berga Avià Bagà Berga Berguedà Casserres Castellar de n'Hug Catalunya Central Cercs concert concurs Consell Comarcal Consell Comarcal del Berguedà Cultura Diputació Diputació de Barcelona Esport Exposició Festa Festa Major Fira Formació Gironella Guardiola de Berguedà Hospital Sant Bernabé ICS La Pobla de Lillet Monestir de Sant Llorenç Nadal Olvan patum Puig-Reig Queralt Sant Jordi Solidaritat Tasta Teatre Turisme Vilada

Col·laboradors

Més llegits

  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Campanya de Nadal CREU ROJA

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
  • La cuina de la caça al Berguedà

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
abril 2021
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Notícies per Categories

  • Actualitat
  • Cultura
  • Gastronomia
  • Opinió
  • Revistes Tasta
  • Salut
  • Turisme

Revista “Tasta.cat”

  • C.\ Gòsol nº12, 08600 Berga
  • Tel.: (+34) 617 395 978
  • Web: www.tasta.cat
  • Email: tasta@tasta.cat
  • Inici
  • Avís Legal
  • Política de Privacitat
​
© 2015. Tots els drets reservats. Disseny Web Berguedà