
El restaurant La Fonda, a l’espai Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages, i l’Hospital Sant Bernabé, de Berga, han rebut l’acreditació Aquí sí, Fruita i salut, com a establiments promotors del consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat en els establiments de restauració.
Dos establiments ben diferents han rebut el reconeixement que ofereix l’Agència de Salut Pública de Catalunya als establiments que promouen el consum de fruita com a alternativa saludable i atractiva.
El dia 10 de desembre, el restaurant la Fonda, de l’espai Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages,van rebre l’acreditació Aquí sí. Fruita i salut (fotografia). El restaurant La Fonda ofereix fruita pelada i tallada, a punt per consumir, en els esmorzars i dinars que proporciona als seus clients. Aquest establiment ja disposa, des del 2016, del certificat Amed, pel seu benfer i la utilització d’aliments típics de la cuina mediterrània en l’oferta culinària del seu menú diari.
Jordi Alvarez, xef de la cuina Món St. Benet i Marià Forrellat, director A&B i cap de compres, han rebut l’acreditació i el material de mans de Mª Carme Colldeforns, coordinadora del servei de Promoció de la Salut a la Catalunya Central, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
En el mateix sentit, el divendres 13 de desembre, la cafeteria i menjador laboral de l’Hospital de Sant Bernabé de Berga va rebre l’acreditació Aquí sí. Fruita i salut, ja que en els dinars que ofereix als clients i treballadors del centre sanitari sempre s’hi pot trobar fruita pelada i tallada, a punt per consumir. L’Hospital de Sant Bernabé va rebre l’acreditació Amed el 2013, per primer cop, i des d’aleshores l’ha anat renovant periòdicament.
Ignasi Ardèvol, coordinador de programes de Salut Pública del Berguedà i el Solsonès, va lliurar l’acreditació a Laia Fernández Mas, dietista de l’empresa ISS, que gestiona la cuina de l’Hospital i a Joana Rodríguez, cap d’Infermeria de l’Hospital de Sant Bernabé.
El Pla interdepartamental i intersectorial de salut pública (PINSAP) aposta per promoure el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat en els establiments de restauració i de venda minorista. “Aquí sí. Fruita i salut” és una campanya d’identificació de tots els establiments compromesos a oferir als clients racions de fruita fresca a punt per consumir.
L’objectiu és aconseguir que cada cop hi hagi més establiments que ofereixin fruita preparada per al consum, com fruiteries, bars, restaurants i altres establiments, per tal que aquesta opció esdevingui una oferta tan atractiva, o més, per al consumidor com qualsevol altra opció.
Comunicació / CATSalut
Sense respostes a “L’Hospital Sant Bernabé de Berga i el restaurant bagenc La Fonda, s’adhereixen a la inciativa saludable “Aquí sí. Fruita i salut””