El projecte promogut per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, que conta amb l’expertesa de la Universitat de Manresa (Fundació Universitaria del Bages – FUB) que ha dotat de coneixements a multitud d’emprenedors de sectors ben diferents durant els nou anys anteriors.
Aquest any, es pretén donar un gir a l’estructura que venia essent impartida per fer-la més dinàmica i adaptada a les necessitats reals del món empresarial actual.
S’implementarà un nou model metodològic propi de la FUB on es recullen tots els ingredients que un emprenedor ha de reunir per arribar a l’èxit, mesclant-los i implementant-los d’una forma més vivencial i pràctica, a través d’una metodologia híbrida dividida en classes magistrals, simulacions i dinàmiques de grup.
Aquesta nova metodologia es presenta amb la fórmula: Q=(AKiniLjmj)Int . La qual quantifica el procés emprenedor amb actituds, capital i habilitats emprenedores, amb la ponderació dels seus capitals on:
Q = Procés Emprenedor
A= Actituds Emprenedores
K = Capital Emprenedor, el qual inclou capital intel·lectual, capital emocional, capital ètic, capital econòmic, capital relacional i capital de salut.
L = Habilitats emprenedores, que inclou detecció de necessitats del client, negociació, gestió de la incertesa, expressió oral, gestió de l’estrès i gestió empresarial.
i = Exponent que pondera els capitals emprenedors
j = Exponent que pondera a les habilitats emprenedores
n = Tipus d’activitat o d’habilitats de capitals emprenedors
m = Tipus d’activitat o d’habilitats emprenedores
Int = Logaritme naparia que dona una distribució normal a nivell estadístic.
També es preveu que els alumnes puguin gaudir de la possibilitat de realitzar un test de definició de perfil professional valorat en uns 200€, que els permetrà potenciar l’autoconeixement de les persones aplicat en la gestió d’equips, les organitzacions i el lideratge.
Aquests canvis es portaran a terme sense modificar el calendari de l’Escola. Realitzant les sessions durant les dues primeres setmanes de juliol als matins, amb un acte de cloenda on es presentaran els projectes dels alumnes i on es comptarà amb la presència d’una persona reconeguda dins l’àmbit empresarial que pugui donar una visió experta als alumnes.
El recorregut de l’Escola d’Emprenedors fins al moment ha acollit a 190 alumnes, molts dels quals han implementat nous projectes al Berguedà i d’altres els ha servit per millorar projectes que ja tenien en funcionament. Algunes persones i empreses que han participat a l’Escola d’emprenedors són l’Enginyeria Dosbés; la revista Tasta; el projecte Entre Rivals de l’Aquí Berguedà; el Terròs (Eco Bar cafeteria); el projecte de servei de Psicoteràpia Pilar Vicente; Daina Ecobags (confecció de bosses de mà artesanals); o Peu de Roques (una de les 3 úniques catadores de mel de Catalunya que cultiva produces ecològics, plantes aromàtiques i apiculura)
Cal destacar que l’Escola d’Emprenedors vinculada a altres projectes de l’Agència, com són el Concurs d’Idees Emprenedores, el projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME), Escola Jove Europea (EJE) i el Projecte Educatiu de Tecnologia, Innovació i Treball (PETIT); conformen un entramat d’actuacions que potencien les bases per l’educació en el foment de l’emprenedoria, la creació d’empreses i la innovació, per tal que el Berguedà esdevingui un espai de creació de llocs de treball i d’autoocupació, sent els mateixos/es habitants berguedans/es els que generin projectes empresarials que cobreixin les necessitats del territori.
D’aquesta manera des de l’escola primària (CUEME), passant per l’ensenyament secundari (EJE i PETIT), posteriorment als primers passos per la construcció del projecte empresarial (Escola d’Emprenedors), arribant a la creació de l’empresa (Concurs d’Idees Emprenedores); tenim construït un camí per la creació i impuls de nous projectes empresarials a la comarca. Evidentment acompanyats de moltes altres actuacions desenvolupades per l’Agència, en el marc de Catalunya Empren s’acompanya individualment els diferents moments i actuacions i es dona suport en molts aspectes tant a empreses de nova creació com les que ja tenen un recorregut fet. També formant part de la Xarxa Catalunya Empren. Sempre amb la voluntat d’enfortir el teixit empresarial berguedà i, al mateix temps, fent disminuir la seva taxa d’atur.
L’Escola d’Estiu de Persones Emprenedores no es podria tirar endavant si no es contés amb la col·laboració de: Cambra de Comerç de Barcelona, Fundación INCYDE, Fons Social Europeu, Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Diputació de Barcelona, Catalunya Empren i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
Comunicació / Agència de Desenvolupament del Berguedà
Sense respostes a “L’Escola d’Estiu de Persones Emprenedores del Berguedà arriba a la 10ª Edició carregada de novetats.”