
Aquest dissabte dia 12 d’octubre de 2019 es farà la 25a Fira del Bolet de Vilada amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.
Coincidint amb la 25ª edició de la Fira, aquesta fa un pas endavant i afegeix un producte tant berguedà com el tastet, convertint-se en la fira del Tastet i el Bolet de Vilada.
El tastet és un dels embotits del porc més tradicionals i populars. És la botifarra crua típica de la comarca del Berguedà, que en d’altres comarques de Catalunya es coneix com llonganissa crua, botifarra tendra, botifarra crua, llonganisseta…
Està elaborat amb magre i greix de porc trinxat i embotit en budell natural, amanit amb sal i amb o sense pebre negre. Es menja cuinat, fregit, a la planxa, a la brasa… N’hi ha de gruixut i de prim.
Es denomina tastet pel fet de que era una de les primeres carns a ser tastada després de la matança i que servia per fer-se una idea de la qualitat de la carn.
Els organitzadors us hi conviden!
Programa d’activitats:
10:00 – Obertura de la Fira gastronòmica i artesanal
10:15 – Obertura de la Zona de tastets. Hi haurà un espai dedicat a la degustacions de petites tapes, de petites degustacions basades fonamentalment en el tastet.
A partir de les 10:15 del matí: Esmorzar popular (botifarra amb bolets i vi del país)
A les 10:30: XIII Mostra Micològica de Vilada
A les 12 del migdia: Actuacions musicals dels xalapartaris. Músics bascos que recullen la tradició dels pastors dels nord, tot utilitzant grans taulons de fusta i grans lloses de pedra, barres de fusta i de metall, per aconseguir sons de percussió certament espectaculars.
2/4 de 5 de la tarda: Inici del XXV Concurs Gastronòmic de Vilada (informació a l’Ajuntament de Vilada. Cal inscripció previa).
2/4 de 6 de la tarda: Tast dels plats i entrega de premis del Concurs Gastronòmic.
A continuació: Entrega del guardó “Quins Bolets
6 de la tarda: Degustació popular de coca de bolets per tothom.
2/4 de 7 de la tarda: Sorteig de la cistella gastronòmica i cloenda de la fira
En el decurs de tot el dia: Ministeralis, els oficis i els gremis. Gremi de Sant Eloi: oficis del metall i del feerro:
o Ferrer que forjarà claus, dracs, picaportes…
o Manyà que elaborarà reixes i tancaments.
o L’arbre dels claus.
8a Trobada de Plaques de Cava
Sense respostes a “Vilada celebra aquest dissabte 12 d’octubre la 25a edició da la Fira del Tastet i del Bolet”