Logo

El Berguedà és molt més
Navegació
  • INICI
  • Actualitat
  • Turisme
  • Gastronomia
  • Cultura
  • Opinió
  • Salut

La cuina berguedana es presentarà al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Per Fermi Riu | a 13 novembre, 2019 | 0 Comentaris
Actualitat Gastronomia
Forum Gastronòmic - Blat de Moro Escairat

Els propers dies 18,19 i 20 de novembre es celebra el Fòrum Gastronòmic de Barcelona al recinte firal de Montjuïc. Prop de 300 empreses expositores i al voltant de 45 cuiners que sumen 31 estrelles Michelin han escollit la pròxima edició del Fòrum Gastronòmic Barcelona com una plataforma per mostrar les seves propostes més innovadores i la posta en comú les tendències emergents de la cuina i la restauració a Europa. 

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà participa a l’espai dels productors de Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. En aquest espai hi haurà representades les empreses agroalimentàries berguedanes amb estand propi: Delícies del Berguedà, Monbolet i ECOCAT: Cal Pauet, Salt del Colom, Ecoavícola i Dpàges.
En referència a la participació del Berguedà en aquest esdeveniment de referència en el sector agroalimentari i gastronòmic, el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall que “És important mantenir l’aposta per la divulgació dels nostres productors, productes i la nostra cuina. Som un territori que tenim la singularitat de poder obtenir productes de gran qualitat que no es troben en altres indrets i que les ubicacions dels nostres productors fan que el seu producte tinguin un alt valor afegit a la cuina, sigui pel tipus o ubicació del seu conreu, com la llibertat de les pastures. Aquestes condicions permeten obtenir productes de gran qualitat ecològica.”

Plat escudella blat de moro_2
Durant els dies del Fòrum també podem trobar les diferents activitats que es duran a terme al Fòrum on hi trobarem representativitat del Berguedà. Com és el cas del showcooking: el blat de moro escairat, el gran desconegut, que es portarà a terme a l’espai de l’Aula Cuina de Catalunya el 20 de novembre a les 13h; on es presentarà el projecte L’Escairador a càrrec de Maria Costa i Jordi Claramunt, per donar a conèixer de primera mà les característiques d’aquest producte singular del Berguedà i simultàniament el Cuiner Marcel Cardona del Restaurant de Cal Fuster de Viver i Serrateix es presentarà dues receptes fetes amb blat de moro escairat.

Blat de moro escairat
El mateix dia 20 a les 17h a l’auditori hi haurà el premi del Cuiner Fòrum Gastronòmic Barcelona del qual un dels 5 finalistes enguany és Pere Venturós, del Restaurant Terra de Berga. Els candidats hauran de cuinar en directe un plat que els identifiqui i resumeixi la seva cuina. Els candidats han estat escollits per les seves propostes culinàries de qualitat, utilitzant productes de proximitat, fent una cuina sostenible i difonen aquests valors.
Un altre cuiner berguedà, Oriol Rovira del restaurant Els Casals, el dilluns dia 18 a les 16h realitzarà el taller de cuina: Tancant Cercles, pagesos i cuiners.
Per més informació de la fira: http://www.forumgastronomicbarcelona.com

Comunicació / Agència de Desenvolupament del Berguedà

Comparteix la noticia:
  • tweet

Etiquetes BarcelonaBerguedàFòrum Gastronòmic

Publicacions Recents

  • Arrenca la campanya de vacunació: a qui li toca la de la grip, COVID-19 o totes dues

    14 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • El programa “Eixart. Art i Salut” porta l’art i la creació als centres d’atenció primària

    13 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Bagà celebra els dies 10, 11 i 12 d’octubre, les Festes de la Baronia de Pinós

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris

Publicacions Recents

  • La Diputació de Barcelona injecta més de 900.000 euros als municipis del Berguedà per garantir-ne l’autonomia local

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • L’Hospital de Berga, finalista als Premis BSH 2025 en la categoria Maternoinfantil

    8 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • El Consell Comarcal del Berguedà demana el servei de Bus Exprés per millorar la mobilitat amb Manresa i Barcelona

    8 octubre, 2025 - 0 Comentaris

Descripció de l'autor

Sense respostes a “La cuina berguedana es presentarà al Fòrum Gastronòmic de Barcelona”

Deixa una resposta Cancelar resposta

El teu email no serà publicat. Camps requerits *

*
*


INTEL NUCS CIBPCS

Mini PCs Intel NUC Comprar mini pc intel nuc

El Magatzem del Tasta

  • Popular
  • Recents
  • Comentaris
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
  • Arrenca la campanya de vacunació: a qui li toca la de la grip, COVID-19 o totes dues

    14 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Activitats ANIMades a Puig-Reig

    15 desembre, 2015 - 0 Comentaris
  • Arrenca la campanya de vacunació: a qui li toca la de la grip, COVID-19 o totes dues

    14 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • El programa “Eixart. Art i Salut” porta l’art i la creació als centres d’atenció primària

    13 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Bagà celebra els dies 10, 11 i 12 d’octubre, les Festes de la Baronia de Pinós

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Berga impulsa l’elaboració del nou Pla Local d’Adolescència i Joventut 2026-2030 i obre una enquesta ciutadana

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • La Diputació de Barcelona injecta més de 900.000 euros als municipis del Berguedà per garantir-ne l’autonomia local

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    Moltes gràcies, Climent, per la teva aportació.
    20 abril, 2023 - Fermi Riu
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    A Queralt hi va arribar el 1958
    9 abril, 2023 - Climent Vilella
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    Ens posarem en contacte amb vosaltres per a explicar la vostra...
    18 abril, 2017 - Fermi Riu
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    Aquesta Fundació, de recent constitució, te l'interès de fer un...
    13 abril, 2017 - Esteve Amills Sisó

El més llegit

  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris

El darrer tren de viatgers des de Guardiola de Berguedà fins a Barcelona. 1972. Ignasi Costa i Amills

Notícies per Etiquetes

Aceb activitats actuacions Agència de desenvolupament del Berguedà Ajuntament Ajuntament de Berga Ajuntament de Puig-reig AMIC Avià Bagà Berga Bergacomercial Berguedà Campanya Casserres Castellar de n'Hug Catalunya Catalunya Central Cercs concert concurs Consell Comarcal Consell Comarcal del Berguedà Cultura Diputació de Barcelona Esport Exposició Festa Major Fira Formació Gironella Guardiola de Berguedà Hospital Sant Bernabé La Pobla de Lillet Monestir de Sant Llorenç Nadal obres Olvan patum Puig-Reig Sant Jordi Tasta Teatre Turisme Vilada

Col·laboradors

Més llegits

  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
octubre 2025
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« set    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Notícies per Categories

  • Actualitat
  • Cultura
  • Gastronomia
  • Opinió
  • Revistes Tasta
  • Salut
  • Turisme

Revista “Tasta.cat”

  • C.\ Gòsol nº12, 08600 Berga
  • Tel.: (+34) 617 395 978
  • Web: www.tasta.cat
  • Email: tasta@tasta.cat
  • Inici
  • Avís Legal
  • Política de Privacitat
​
© 2015. Tots els drets reservats. Disseny Web Berguedà