
L’acte, celebrat aquest dijous a Berga, va recordar els pioners de la campanya i va reivindicar el paper de la comarca com a “capital mundial del bolet” gràcies a l’esforç col·lectiu de restauradors, institucions i comensals
El gastrònom berguedà Toni Massanés, Valentí Roqueta del celler Abadal i els restaurants Els Roures i La Cabana van rebre un reconeixement durant la vetllada per la seva dedicació i suport a la campanya de La Cuina del Bolet d’Hostaleria i Turisme del Berguedà
La campanya gastronòmica La Cuina del Bolet del Berguedà va celebrar aquest dijous a la nit el seu 25è aniversari amb un acte commemoratiu que va reunir restauradors, cuiners, col·laboradors, comensals i representants institucionals a Berga. La vetllada, més enllà d’una festa, va servir d’agraïment a totes les persones que, durant aquest quart de segle, han estat al davant i al costat de la iniciativa, consolidant el Berguedà com un referent gastronòmic de la tardor.
L’esdeveniment va estar marcat per l’emoció i el reconeixement al territori i, sobretot, a les persones. L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i en la seva intervenció, va posar en valor com “la cultura del bolet al Berguedà, iniciada per un grup d’amics pioners, ha arrelat fins a convertir-se en un dels nostres grans tresors”. Sànchez va subratllar que, gràcies a aquesta empenta, “el Berguedà no només és la capital dels bolets, sinó un destí gastronòmic de primer nivell per tots els productes que ens ofereix el territori, la capital de la tardor del món”.
Un dels moments més emotius va ser la projecció d’un vídeo homenatge als pioners de la campanya ara fa vint-i-cinc anys. Els protagonistes van ser Carles Fígols, Miquel Márquez i Ramon Sala, alguns dels impulsors de servir als restaurants del Berguedà menús amb els bolets com a absoluts protagonistes. També va ser un moment per al record a persones que ja no hi són, com l’enyorat Toni Barat, qui va ser president d’Hostaleria i Turisme durant bona part d’aquest darrer quart de segle.
Abans de sopar, el gastrònom i amic d’Hostaleria i Turisme, Toni Massanés va recordar que “fa segles que al Berguedà donem bolets als que ens visiten com a símbol d’agraïment” afegint que “el salt a l’excel·lència gastronòmica és un dels elements que ens ha posicionat”. Massanés va fer notar que el fenomen del bolet és mundial i que el Berguedà té un potencial enorme que cal preservar. “Som la capital del bolet perquè hi ha gent que fa molt de temps que hi treballa”, va afirmar, llançant un missatge als representants polítics: “L’hostaleria és essencial perquè els carrers dels nostres pobles es mantinguin vius. Necessitem restaurants i hostaleria per generar benestar, economia i atractiu”.
L’actual presidenta, Sílvia Culell, va tancar l’acte amb un discurs ple d’energia i gratitud. “Aquesta és una nit de celebració, que arriba amb un regal: un inici de temporada de bolets esplèndid. Mirem enrere i veiem gent que ha quedat pel camí, per jubilacions o perquè ens han deixat, com el Toni, però el seu llegat continua amb nosaltres”, va expressar. Amb la mirada posada en el futur, Culell va assegurar que “tenim la il·lusió i la força per reivindicar, un any més, que som la capital del bolet gràcies a l’esforç incansable de restauradors, cuiners, cambrers, sommeliers, institucions, col·laboradors i per descomptat, dels clients que ens fan confiança any rere any”.
La vetllada va cloure amb reconeixements a persones que durant aquests vint-i-cinc anys no han fallat amb la campanya de La Cuina del Bolet, i fins i tot, han tibat del carro en moments complicats. Hostaleria i Turisme va aprofitar l’acte per agrair la tasca del gastrònom i director de la Fundació Alícia, Toni Massanés i també el suport rebut pel celler Abadal, concretament al seu president Valentí Roqueta. Per sorpresa també van rebre un reconeixement la Remei Escolies, al capdavant del restaurant Els Roures i els germans Jordi i Josep Badia del restaurant La Cabana per la seva tasca incansable per la defensa de la gastronomia de casa nostra, i en especial, de la cuina del bolet. La junta d’Hostaleria i Turisme també va agrair a l’actual presidenta, Sílvia Culell, la feina al capdavant de l’entitat.
L’acte conduït per Eudald Feliu, es va celebrar sota una de les carpes del passeig de la Indústria, lloc on ja fa uns anys la mateixa associació havia celebrat el sopar gastronòmic del 10è aniversari.
Comunicació / Hostaleria i Turisme
Sense respostes a “La Cuina del Bolet del Berguedà celebra 25 anys amb una nit de gastronomia, emoció i agraïments”