Logo

El Berguedà és molt més
Navegació
  • INICI
  • Actualitat
  • Turisme
  • Gastronomia
  • Cultura
  • Opinió
  • Salut

La Cuina del Bolet del Berguedà celebra 25 anys amb una nit de gastronomia, emoció i agraïments

Per Fermi Riu | a 3 octubre, 2025 | 0 Comentaris
Actualitat Gastronomia
DSC09841

L’acte, celebrat aquest dijous a Berga, va recordar els pioners de la campanya i va reivindicar el paper de la comarca com a “capital mundial del bolet” gràcies a l’esforç col·lectiu de restauradors, institucions i comensals

El gastrònom berguedà Toni Massanés, Valentí Roqueta del celler Abadal i els restaurants Els Roures i La Cabana van rebre un reconeixement durant la vetllada per la seva dedicació i suport a la campanya de La Cuina del Bolet d’Hostaleria i Turisme del Berguedà

La campanya gastronòmica La Cuina del Bolet del Berguedà va celebrar aquest dijous a la nit el seu 25è aniversari amb un acte commemoratiu que va reunir restauradors, cuiners, col·laboradors, comensals i representants institucionals a Berga. La vetllada, més enllà d’una festa, va servir d’agraïment a totes les persones que, durant aquest quart de segle, han estat al davant i al costat de la iniciativa, consolidant el Berguedà com un referent gastronòmic de la tardor.

DSC09790

L’esdeveniment va estar marcat per l’emoció i el reconeixement al territori i, sobretot, a les persones. L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i en la seva intervenció, va posar en valor com “la cultura del bolet al Berguedà, iniciada per un grup d’amics pioners, ha arrelat fins a convertir-se en un dels nostres grans tresors”. Sànchez va subratllar que, gràcies a aquesta empenta, “el Berguedà no només és la capital dels bolets, sinó un destí gastronòmic de primer nivell per tots els productes que ens ofereix el territori, la capital de la tardor del món”.

Un dels moments més emotius va ser la projecció d’un vídeo homenatge als pioners de la campanya ara fa vint-i-cinc anys. Els protagonistes van ser Carles Fígols, Miquel Márquez i Ramon Sala, alguns dels impulsors de servir als restaurants del Berguedà menús amb els bolets com a absoluts protagonistes. També va ser un moment per al record a persones que ja no hi són, com l’enyorat Toni Barat, qui va ser president d’Hostaleria i Turisme durant bona part d’aquest darrer quart de segle.

DSC09426

Abans de sopar, el gastrònom i amic d’Hostaleria i Turisme, Toni Massanés va recordar que “fa segles que al Berguedà donem bolets als que ens visiten com a símbol d’agraïment” afegint que “el salt a l’excel·lència gastronòmica és un dels elements que ens ha posicionat”. Massanés va fer notar que el fenomen del bolet és mundial i que el Berguedà té un potencial enorme que cal preservar. “Som la capital del bolet perquè hi ha gent que fa molt de temps que hi treballa”, va afirmar, llançant un missatge als representants polítics: “L’hostaleria és essencial perquè els carrers dels nostres pobles es mantinguin vius. Necessitem restaurants i hostaleria per generar benestar, economia i atractiu”.

DSC09949

L’actual presidenta, Sílvia Culell, va tancar l’acte amb un discurs ple d’energia i gratitud. “Aquesta és una nit de celebració, que arriba amb un regal: un inici de temporada de bolets esplèndid. Mirem enrere i veiem gent que ha quedat pel camí, per jubilacions o perquè ens han deixat, com el Toni, però el seu llegat continua amb nosaltres”, va expressar. Amb la mirada posada en el futur, Culell va assegurar que “tenim la il·lusió i la força per reivindicar, un any més, que som la capital del bolet gràcies a l’esforç incansable de restauradors, cuiners, cambrers, sommeliers, institucions, col·laboradors i per descomptat, dels clients que ens fan confiança any rere any”.

DSC00240

La vetllada va cloure amb reconeixements a persones que durant aquests vint-i-cinc anys no han fallat amb la campanya de La Cuina del Bolet, i fins i tot, han tibat del carro en moments complicats. Hostaleria i Turisme va aprofitar l’acte per agrair la tasca del gastrònom i director de la Fundació Alícia, Toni Massanés i també el suport rebut pel celler Abadal, concretament al seu president Valentí Roqueta. Per sorpresa també van rebre un reconeixement la Remei Escolies, al capdavant del restaurant Els Roures i els germans Jordi i Josep Badia del restaurant La Cabana per la seva tasca incansable per la defensa de la gastronomia de casa nostra, i en especial, de la cuina del bolet. La junta d’Hostaleria i Turisme també va agrair a l’actual presidenta, Sílvia Culell, la feina al capdavant de l’entitat.

L’acte conduït per Eudald Feliu, es va celebrar sota una de les carpes del passeig de la Indústria, lloc on ja fa uns anys la mateixa associació havia celebrat el sopar gastronòmic del 10è aniversari.

Comunicació / Hostaleria i Turisme

Comparteix la noticia:
  • tweet

Etiquetes BergaBerguedàCelebracióCuina del Bolet 25 anysHostaleria i Turisme

Publicacions Recents

  • El programa “Eixart. Art i Salut” porta l’art i la creació als centres d’atenció primària

    13 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Bagà celebra els dies 10, 11 i 12 d’octubre, les Festes de la Baronia de Pinós

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Berga impulsa l’elaboració del nou Pla Local d’Adolescència i Joventut 2026-2030 i obre una enquesta ciutadana

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris

Publicacions Recents

  • Berga impulsa l’elaboració del nou Pla Local d’Adolescència i Joventut 2026-2030 i obre una enquesta ciutadana

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • La Diputació de Barcelona injecta més de 900.000 euros als municipis del Berguedà per garantir-ne l’autonomia local

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • La 7a Cursa i caminada de la dona se celebrarà el 19 d’octubre per contribuir a la visibilitat i investigació del càncer de mama

    8 octubre, 2025 - 0 Comentaris

Descripció de l'autor

Sense respostes a “La Cuina del Bolet del Berguedà celebra 25 anys amb una nit de gastronomia, emoció i agraïments”

Deixa una resposta Cancelar resposta

El teu email no serà publicat. Camps requerits *

*
*


INTEL NUCS CIBPCS

Mini PCs Intel NUC Comprar mini pc intel nuc

El Magatzem del Tasta

  • Popular
  • Recents
  • Comentaris
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
  • El programa “Eixart. Art i Salut” porta l’art i la creació als centres d’atenció primària

    13 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Activitats ANIMades a Puig-Reig

    15 desembre, 2015 - 0 Comentaris
  • El programa “Eixart. Art i Salut” porta l’art i la creació als centres d’atenció primària

    13 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Bagà celebra els dies 10, 11 i 12 d’octubre, les Festes de la Baronia de Pinós

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Berga impulsa l’elaboració del nou Pla Local d’Adolescència i Joventut 2026-2030 i obre una enquesta ciutadana

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • La Diputació de Barcelona injecta més de 900.000 euros als municipis del Berguedà per garantir-ne l’autonomia local

    10 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • El Consell Comarcal del Berguedà obre una nova borsa de tècnics/ques per captar el talent de la comarca

    9 octubre, 2025 - 0 Comentaris
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    Moltes gràcies, Climent, per la teva aportació.
    20 abril, 2023 - Fermi Riu
  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    A Queralt hi va arribar el 1958
    9 abril, 2023 - Climent Vilella
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    Ens posarem en contacte amb vosaltres per a explicar la vostra...
    18 abril, 2017 - Fermi Riu
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    Aquesta Fundació, de recent constitució, te l'interès de fer un...
    13 abril, 2017 - Esteve Amills Sisó

El més llegit

  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris

El darrer tren de viatgers des de Guardiola de Berguedà fins a Barcelona. 1972. Ignasi Costa i Amills

Notícies per Etiquetes

Aceb activitats actuacions Agència de desenvolupament del Berguedà Ajuntament Ajuntament de Berga Ajuntament de Puig-reig AMIC Avià Bagà Berga Bergacomercial Berguedà Campanya Casserres Castellar de n'Hug Catalunya Catalunya Central Cercs concert concurs Consell Comarcal Consell Comarcal del Berguedà Cultura Diputació de Barcelona Esport Exposició Festa Major Fira Formació Gironella Guardiola de Berguedà Hospital Sant Bernabé La Pobla de Lillet Monestir de Sant Llorenç Nadal obres Olvan patum Puig-Reig Sant Jordi Tasta Teatre Turisme Vilada

Col·laboradors

Més llegits

  • Mor Mossèn Josep Maria Ballarín.

    18 març, 2016 - 2 Comentaris
  • Obertes les inscripcions per a participar a l’exposició col·lectiva de pintors berguedans “Memorial Jacint Codina”

    21 març, 2017 - 2 Comentaris
  • Oh Happy Giovinetto!

    28 novembre, 2015 - 0 Comentaris
octubre 2025
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« set    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Notícies per Categories

  • Actualitat
  • Cultura
  • Gastronomia
  • Opinió
  • Revistes Tasta
  • Salut
  • Turisme

Revista “Tasta.cat”

  • C.\ Gòsol nº12, 08600 Berga
  • Tel.: (+34) 617 395 978
  • Web: www.tasta.cat
  • Email: tasta@tasta.cat
  • Inici
  • Avís Legal
  • Política de Privacitat
​
© 2015. Tots els drets reservats. Disseny Web Berguedà